Foto: TT

Kalsongman åtalas efter hitlerhälsning

Malmö I somras sprang en naken man iförd endast kalsonger runt i Rörsjöparken och hotade folk med ett vasst metallföremål. Nu åtalas mannen för hets mot folkgrupp och tre fall av olaga hot.

Det var vid tiotiden en julikväll som polis larmades till Rörsjöparken.
Initialt hävdades att en naken man skulle jaga kvinnor med ett knivliknande föremål.

Utredningen visade senare att även en män jagades. En spanjor passerade Rörsjöparken när han hörde skrik bakom sig. När han vände sig om såg han i princip naken man, som endast var iförd rutiga kalsonger. Spanjoren förstod inte vad mannen skrek på svenska så han gick vidare.
Då hörde han någon springa bakom sig. När han vände sig om såg han ett knivliknande föremål i kalsongmannens hand. Spanjoren sprang för sitt liv.

Andra som befann sig i Rörsjöparken förstod precis vad kalsongmannen skrek. Det var allt från könsord och rasistiska uttryck till en nazistisk hälsningsfras. Kalsongmannen gjorde också en nazistisk hälsning och gjorde utfall mot en kvinna med metallföremålet.
När polis kom till platsen hade mannen försvunnit in i ett flerbostadshus. Polis identifierade snabbt vilken lägenhet det rörde sig om. De kände igen den 37-årige mannen, som tidigare agerat hotfullt mot polisen.
Polis gjorde sig beredda framför lägenheten, vars dörr visade sig vara olåst. Efter viss kontakt in i lägenheten fick den nakne mannen backa ut mot poliserna där han sedan greps och belades med handfängsel.

Nu åtalas mannen för hets mot folkgrupp då han uttalat sig nedsättande om judar, invandrare och mörkhyade personer samt då han gjort en nazistisk hälsning. Han åtalas också för tre fall av olaga hot mot två kvinnor och en man. Enligt åklagare har hoten skett med antingen en kniv eller skruvmejsel.
Den 37-årige mannen dömdes i våras till skyddstillsyn då han i berusat tillstånd skallat sin flickvän och dessutom uttalat hot mot henne.
Av domen framgår att han både använder droger och dricker alkohol samt att han har en psykiatrisk problematik.

Kalsongmannen var tillsammans med sin flickvän den aktuella kvällen i Rörsjöparken. Hon har vittnat om att 37-åringen hade druckit en liter vodka under dagen och att han brukade få mani när han var berusad.
Han hade blivit irriterad när folk tittade på honom i Rörsjöparken. Hon tyckte inte det var konstigt då han bara var iförd kalsonger.
Hon hävdar att utfallen han gjort var med en skruvmejsel. Hon hade sett till att han kom hem och lade sig för att sova. Hon hade tagit skruvmejseln ifrån honom, men sedan hade han tagit tillbaka den.

Dagens fråga

Är det rätt att företag i välfärdssektorn tar ut vinst?

Loading ... Loading ...