Eslöv

Döms för bortkastad narkotika

Eslöv
Eslöv När polis kontrollerade en tjugoårig man och dennes vänner, kastades ett gömt föremål in i ett buskage.Föremålet skulle visa sig innehålla kokain. Lunds tingsrätt dömmer nu mannen för narkotikabrott.

Det var den 5 november 2018 som en tjugoårig man och dennes vänner kontrollerades av en polispatrull vid Gårdsåkra.

I samband med visitationen valde mannen att ta upp ett föremål från sina kalsonger för att sedan kasta iväg det in i ett buskage.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Eslöv

Ordnar hemleverans av böcker

Eslöv
ESLÖV Med start i nästa vecka inför Eslövs stadsbibliotek hemleverans av böcker till äldre och personer i riskgrupp för coronasmitta.

På grund av nya riktlinjer till följd av coronaläget kan biblioteket inte längre ha extraöppet för riskgrupperna. I stället erbjuder man alltså att leverera hem böckerna.

Det ska också vara möjligt för anhöriga att hämta påsar på biblioteket med böcker och annan media, utlånade och klara.

Hemleveranserna inleds alltså i nästa vecka.

- Det är inte beslutat ännu vilka dagar i veckan det blir. Vi kommer att ta hjälp av andra delar av kultur- och fritidsförvaltningen som har mindre att göra nu i coronatider, säger bibliotekschef Annelie Bengtsson Stenquist.

Eslöv

Eslövs gymnasister får hämta matlådor

Efter påsk kan Eslövs gymnasieungdomar hämta gratis matlådor på någon av de skolor eller förskolor där det tillagas måltider.
Fotograf: ARKIVBILD
Eslöv
ESLÖV Från 14 april får Eslövs gymnasieelever hämta en daglig matlåda från någon av kommunens grundskolor eller förskolor där det tillagas mat. Detta istället för de inställda skolluncherna. Det blir matlådor istället för det tillfälligt höjda försörjningsstödet som diskuterats tidigare.

- Det här är en bättre lösning. Den kommer alla till del och inte bara dem som har ekonomiskt bistånd, säger Eslövs gymnasie- och vuxenutbildningschef Lena Planken.

Från början var det tänkt att gymnasieeleverna skulle hämta maten mellan klockan 11 och 11.30, men det blev proteststorm. Eleverna tyckte att det krockade med lektionstiderna.

Sådana finns nämligen fortfarande även om Eslövs Carl Engström-skolan, liksom övriga gymnasieskolor i Sverige, är stängd för att begränsa corona-smittspridningen.

Gymnasiet har fjärrundervisning i realtid. Elever och lärare sitter uppkopplade via datorer, och det blev för snävt att hämta maten på en halvtimme tyckte många.

- Tiden ändras nu så att det blir mellan kl 11 och 13 - i alla fall den första veckan. Det blir en större flexibilitet för eleverna, och vi hoppas att det ska fungera, säger Lena Planken.

Vissa skolor har distansundervisning, exempelvis vuxenutbildningen, och för dem var det inget problem. De eleverna kan ta sin paus när de vill.

Det var Eslövs måltidsavdelning som ville ha den kortare utlämningstiden så att den inte skulle störa den vanliga matverksamheten, som ju fortfarande håller öppet.

Uthämtningen kommer att ske vid skolornas eller förskolornas varumottagningar. Det blir mestadels på grundskolor, men på förskolor i Billinge och Hurva.

- Vi vill inte ha in fler personer på skolorna av förståeliga skäl, säger Lena Planken.

Den elev som vill ha en matlåda måste anmäla sig till måltidsavdelningen på den skola man vill hämta maten på före klockan åtta varje morgon. Man mejlar sitt namn och att man vill ha lunch den dagen.

Matlådorna kan beställas av samtliga gymnasieelever i kommunen, det vill säga även de elever som studerar i en annan kommun men bor i Eslöv, inklusive dem som går någon privatskola. Info kommer att skickas via vanlig postgång till alla elever som är folkbokförda i kommunen.

– Vi förväntar oss att eleverna ska sköta sitt skolarbete hemma och då är en ordentlig lunch en viktig del av deras skoldag, säger Lena Planken som fått en del reaktioner från hungriga elever som saknat sin skolmat.

I matlådan erbjuds varm mat och grönsaker. Den kan hämtas på respektive skola eller förskola från och med första skoldagen efter påsklovet. Hur många som kommer att hämtas vet man inte.

Det blir ingen utökning av personalen på berörda skolor och grundskolor som ska serva gymnasieeleverna. Måltidspersonalen från Carl Engström/Sallius har förstärkt upp på grundskolorna medan gymnasiet håller stängt.

Matkuponger diskuterades som ett alternativ, men det blev det inte då man befarade att eleverna då skulle samlas och äta ihop.

De skolor och förskolor där matlådor erbjuds är Källebergsskolan/Nya östra skolan (f.d. Bergaskolan), Norrevångsskolan, Marieskolan, Flyingeskolan, Ölyckeskolan, Harlösa skola, Stehagskolan, Östra strö skola, Billinge förskola, Bokebo förskola samt Sockertoppens förskola.

Eslöv

Sågade i grävmaskin

Eslöv
BILLINGE Någon sågade under natten mellan onsdag och torsdag upp bränsletanken på en grävmaskin som stod uppställd på Skolvägen i Billinge.

Ett försök har gjorts att ta diesel ur maskinen, men detta har av någon anledning misslyckats.

Det hela beskrivs av polisen som försök till stöld.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

3 unika saker du kan använda ett blancolån till

Privatlån.com Många väljer att använda ett blancolån som ett billån eller för att samla mindre lån och krediter. Som mest kan du låna 600 000 kronor, men du kan även låna så lite som 5 000 - 10 000 kronor.

Eftersom blancolån saknar krav på säkerhet kan pengarna användas till precis vad som helst. Du kan dessutom justera lånets löptid för att hitta en månadskostnad som passar din ekonomi, vilket innebär att du kan ha råd med det mesta.

Det finns många användningsområden för denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på tre lite mer ovanliga saker som du kan finansiera med hjälp av ett blancolån.

Köp din drömhäst

Att köpa häst är inte billigt, många gånger kostar dessa fyrbenta djur tiotusentals kronor. Har man inte sparat ihop under en längre tid kan det vara svårt att ha råd. Samtidigt vill du kanske vänta allt för länge med att köpa, särskilt inte om du råkar hitta drömhästen till salu.

Genom att ta ett blancolån kan du betala för hästen direkt och sedan dela upp betalningen i en takt som passar din ekonomi. På så sätt slipper du allt för stora påfrestningar på din ekonomi. Du kan dessutom låna lite mer om du till exempel behöver köpa till lite ny utrustning.

Res på semester till tropikerna

Många är de som drömmer sig bort till varmare breddgrader, inte minst när vintermörkret smyger sig på. Att besöka tropiska öar med kritvita stränder kan dock vara kostsamt och att finansiera hela familjeresan med eget sparkapital kan kännas i plånboken.

Även här kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Eftersom du kan lägga upp blancolån under flera års tid kan du låna till resan och samtidigt få en mer hanterbar månadskostnad.

Eftersom de flesta blancolån betalas ut inom 1 till 2 dagar - vissa kan till och med betalas ut samma dag - kan du dessutom slå till på resan direkt utan att riskera att priset höjs.

Investera i ny hemelektronik

Behöver du byta ut hemmets TV? Eller kanske är det hög tid att köpa en ny dator? Hemelektronik är ofta dyrt och kan var svårt att finansiera utan att spara ihop under en längre tid. Då kan du med hjälp av ett blancolån delbetala inköpet under en längre tid istället för att behöva ta av ditt sparande.

Blancolån har en relativt låg ränta, särskilt om du har en god kreditvärdighet, vilket kan göra lånet till ett prisvärt alternativ till delbetalning i butik. Du kan dessutom lösa delar eller hela lånet i förtid om du har möjlighet och komma undan ännu billigare.

Eslöv

Knarkbilist fast

Eslöv
ESLÖV En polispatrull stoppade under onsdagen en bilist på Östra vägen i Eslöv som var drogpåverkad vid tillfället. Mannen erkände.

Mannen, en 50-åring från Klippan, misstänks för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Det var vid 20.30-tiden som fordonet stoppades. Föraren misstänks för drograttfylleri. Poliserna hittade en del narkotika i fordonet. Föraren erkände att han använt amfetamin.

Körkortet omhändertogs

Eslöv

Snart rivs toaletten vid torget

Eslöv
ESLÖV Ombyggnaden av Stora torg rullar på och den 6 april rivs den offentliga toaletten på östra sidan av torget för att ersättas med en ny och modernare toalett på ungefär samma plats.

Samtidigt fortsätter ombyggnaden av Östergatan mellan Kvarngatan och Gasverksgatan. Den beräknas vara klar i början av juli.

Informationslokalen på Hotell Stensson stängs tills vidare på grund av coronakrisen.

Däremot fortsätter informationsträffarna för företagare kring torget. Dessa sker utomhus varje tisdag klockan 8.30 vid entreprenören Älmbys lokal nära Köpmansgatan.

Eslöv

Försökte handla med falsk 500-lapp

Eslöv
ESLÖV En polispatrull larmades under onsdagen till Överskottsbolaget i Eslöv sedan en kund försökt handla med en falsk 500-kronorssedel.

Det var på eftermiddagen som kunden, en 38-årig kvinna som bor i Eslöv, prövade att använda sedeln i ÖB:s butik på Kvarngatan.

Personalen reagerade dock på det hela och tillkallade polis.

Det misstänkta brottet rubriceras som olovlig befattning med falska pengar samt som ringa bedrägeri.

Eslöv

Företag anmäler fakturabluff

Eslöv
HAMMARLUNDA/ESLÖV Ett företag i Hammarlunda har polisanmält avsändarna bakom en faktura, som påstår att de utfört arbeten där. Företagsledningen är helt oförstående till kraven.

Det var den 26 mars som det damp ner en faktura i posten hos företaget.

I den stod att man hade en rad krav på Hammarlunda-företaget. Bland annat handlade det om olika arbeten som man hävdade hade utförts där.

I en polisanmälan som gjorts i Eslöv säger företagsledningen att den aldrig haft några affärer alls med det krävande företaget. Man förstår inte alls varför fakturan har skickats dit.

De har även bestridit beloppet som krävs av dem.

Polisen rubricerar det misstänkta brottet som försök till bedrägeri.

Eslöv

Två togs för knark

Eslöv
ESLÖV En man och en kvinna i centrala Eslöv fick på onsdagsmorgonen besök av polisen, som tror att man fann en del narkotika där.

De båda misstänks för ringa narkotikabrott, både vad gäller innehav och eget bruk.

Det handlar om en tjej och en kille som båda är i 20-årsåldern.

NÄSTA ARTIKEL