Sommarboken avslutas med mingel och pris

Kävlinge Hösten börjar ta form och därmed avslutas Sommarboken med ett avslutningsmingel för alla deltagare.
Över 1 000 böcker läste Kävlinges barn och ungdomar.

Under sommaren har lovlediga barn och ungdomar möjligheten att delta i Sommarboken och Minisommarboken på biblioteket i Kävlinge och i år läste de tillsammans 1 119 stycken böcker.
– Vi har haft ett stort deltagande både i år och förra året. Det är häftigt med så många, säger Linda Harris, barnbibliotekarie i Kävlinge.

Hon menar att några ämnen på böcker lockar mer.
– Böcker om djur, spöken, mysterier, kompisböcker och fotboll har varit tydligast i sommar. Men samtidigt är dessa ämnena populära året om.

De som har läst sex böcker har fått en bokpresent av biblioteket. Har man läst tolv böcker får man två böcker i present och så vidare..
– Böckerna barnen får är nya, roliga och bra böcker. Alla som läst böcker har fått skriva in dem i foldrar, när man kommit upp i sex får man en bok. Vi har fått 200 foldrar i sommar.
Alla som har varit med och deltagit har fått lämna in en glasstrut i papper till biblioteket. De som läst Sommarboken har fått skriva en kort text om vad de tyckte om boken och de som varit med i Minisommarboken har fått rita.

Syftet med Sommarboken är att främja intresset för läsning.
– Vi vill att så många som möjligt ska upptäcka berättelsens magi. Det finns många olika ämnen och ingångar till läsningen, En del lyssnar på böcker, andra läser. Många läser böcker om djur och spöken medan en del läser serier eller faktaböcker.

På fredag, den 13 september, mellan klockan 16 och 17 är det avslutning för Sommarboken på biblioteket. Då blir det mingel, fika och pristudelning. Alla som deltagit är välkomna.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

Loading ... Loading ...