Upptaktsträff inför SHL premiären. Sam Hallam, Växjö Lakers, Cam Abbot, Rögle BK, Stephan Lundh, HV71 och Tommy Samuelsson, Skellefteå AIK. Foto: Janerik Henriksson / TT

Inga favorittips till Redhawks eller Rögle

ISHOCKEY På lördag är det dags för premiär i SHL med full omgång.
52 omgångar ska spelas innan SM-slutspelet avgörs på vårkanten.

Frölunda vann SM-guldet i våras och är tillsammans med Färjestad och Djurgården de stora favoriterna att höja SM-buckan om drygt ett halvår. Detta framgick under upptaktsträffen i Stockholm på tisdagen.
Två skånska lag är med, Malmö Redhawks och Rögle, och ingen av dem förväntas ha med topp- eller guldstriden att göra, men heller inte hotas av nerflyttning. På förhand ser båda skånska lagen ut att ha en jämbördig slagstyrka.

Tre säsonger i rad har Malmö tagit sig till slutspel. Efter att ha gått till två raka semifinaler blev det i våras farväl i kvartsfinalen mot blivande mästarna Frölunda.
Nu har klubben fått behålla stora delar av truppen.
Sex spelare har lämnat, bland dem målvakten Christopher Nilstorp. Han ersätts av norrmannen Lars Volden som förra säsongen var utlånad från Pantern, men nu har lämnat den konkursade klubben. Oscar Alsenfelt är dock fortfarande given förstemålvakt.

Bland nyförvärven i övrigt märks danske backen Jesper Jensen Aabo från Jokerit.
Peter Andersson är huvudtränare för fjärde säsongen och kan nu i lugn och ro jobba med ett material utan orealistiska förväntningar.

Ängelholmslaget Rögle, som i våras åkte ut i åttondelsfinal mot HV71, har däremot fler förändringar i truppen. Bland nyförvärven märks framförallt forwardsspelarna Dennis Everberg och Dominik Bokk.
Cam Abbott fortsätter som huvudtränare för tredje säsongen.

Redhawks inleder mot comebackande nykomlingen Leksand på bortaplan, medan Rögle spelar hemma mot HV71.
Ett lag, Oskarshamn, gör debut i högsta serien. Man möter Skellefteå borta i premiären på lördag.

 

Dagens fråga

Har du börjat köpa julklappar än?

  • Nej (51%, 296 Röster)
  • Ja (49%, 288 Röster)

Antal röster: 584

Loading ... Loading ...