Omfattande tv-avbrott väntar

SKÅNE Under tisdagen, mellan klockan 10 och 18, väntas ett tv-avbrott i större delen av Skåne.

Detta med anledning av att Teracom genomför en omfattande frekvensomläggning från sändare i Skåne. ”Hushåll som tar emot tv med egen antenn via det digitala marknätet påverkas av förändringarna”, skriver Teracom i ett pressmeddelande.

Arbetet berör följande kommuner och orter i Skåne: Bjuv, Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Hässleholm, Hörby, Höör, Klippan, Kristianstad, Osby, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga ,Östra Göinge, Burlöv, Bromölla, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg, Vellinge, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad.
Efter arbetet kommer berörda hushåll behöva göra en ny kanalsökning.
”Boende i hushåll med kabel-tv, tittar via satellit eller iptv berörs inte av denna förändring”, skriver Teracom.

Dagens fråga

I går var första dagen med danska gränskontroller. Tror du att de blir ett problem?

Loading ... Loading ...