Sven Fornling. Foto: Claes Hall

Ny match för Sven Fornling

boxning Sven Fornling är på gång igen. I november ska Malmösonen ta sig an Dominic Bösel som anses vara bästa boxaren i Tyskland just nu.

Förra året fick Sven Fornling, 30, sitt stora genombrott när han besegrade Karo Murat från samma stall i en match om IBO-titeln i Hamburg.
Förutom den nämnda titeln innebar framgången att Fornling numera är topprankad även i WBC, WBA och IBF.
Han skulle ha följt upp segern mot Murat med en match mot Artur Beterbiev i våras, men den matchen ställdes in och Fornling har haft en tids problem med skador.
Nu är han emellertid i fin form igen och redo för nya mål i karriären.

Det börjar alltså den 16 november i Halle an der Zalle där tysken Dominic Bösel står för motståndet, en boxare som bara förlorat en enda match (29-1) och vunnit elva på knock-out.
– Det känns bra att vi äntligen fick ett avtal på plats. Enda sedan min inställda match mot Artur Beterbiev i maj har det förhandlats fram och tillbaks med Team Bösel, säger Fornling i ett pressmeddelande.
Dominic Bösel är rankad topp fem inom WBC, WBA och IBF. Hans enda förlust hittills i karriären kom 2017 på teknisk knock-out mot just Karo Murat
– Bösel är helt klart en bra motståndare med mycket stor erfarenhet. Vi sparrades en del när vi båda inledde våra karriärer. Det var länge sedan och jag tror han underskattar den resan jag gjort de senaste åren, säger Fornling som inte är alltför imponerad av sin motståndare:

– Det sägs att jag kom från ingenstans och slog mig rakt in i världseliten. Men det folk missar är att jag gick många stentuffa matcher mot väldigt meriterat motstånd innan jag gick upp mot Murat.
– Jag mötte boxare som var dittills varit obesegrade medan Bösel har valt en enklare resa än mig – kolla bara de röda kolumnerna på hans senaste motståndare… Jag är av hårdare material och åker till Tyskland i november för att knocka honom!
Matchen kommer sändas på svensk TV och biljetter släpps i början av oktober.

Sportresultat

Sport i dag