Foto: Henrik Montgomery/TT

MFF-tränare till Championship

Fotboll Assisterande tränaren i Malmö FF, Andreas Georgson, lämnar klubben för att inta samma roll i Brentford FC som spelar i Championship, den brittiska andradivisionen.

Andreas Georgson har, vid sidan av att han varit assisterande tränare för A-laget, även haft ansvar för U21-laget. Under tolv års tid arbetade han inom MFF:s ungdomsverksamhet.

– Jag har varit anställd i Malmö FF i 14 fantastiska år. Jag kommer för alltid att vara tacksam för och minnas dessa år i MFF med värme, säger han i ett pressmeddelande.
– Tacksam för alla kollegor, spelare och supportrar jag fått kämpa tillsammans med för att varje år se till att vi fortsätter att vara Sveriges finaste och mest framgångsrika förening. En förening att känna stolthet över såväl på plan som utanför.

Sportchef Daniel Andersson lovordar Andreas Georgson i pressmeddelandet.
– Nu har han fått en möjlighet att röra på sig och valt att ta den. Det är så klart tråkigt att mista Andreas men samtidigt är vi glada över att han fått möjlighet att ta det här steget.

Brentford FC håller till i västra London och ligger för tillfället på 14:e plats i tabellen. MFF:s huvudtränare Uwe Rösler var mellan 2011 och 2013 huvudtränare i Brentford.

För Brentfords hemsida berättar Georgson att han kommer att avsluta säsongen med Malmö FF och sedan ansluta till sin nya klubb. Där kommer han att arbeta under Rasmus Ankersen som vid sidan om tränarrrollen i Brentford även är ordförande för FC Midtjylland.

Läs mer:

Dagens fråga

Gick rätt bidrag vidare till final från fjärde Mello-deltävlingen?

Loading ... Loading ...