Det gjordes iakttagelser om att flera personer ska ha kastat ett föremål med någon typ av brandfarlig vätska, som sedan tagit fyr på fasaden till byggnaden. Foto: Johan Nilsson/TT
Polis och räddningstjänst i Malmö larmades natten till söndag med anledning av en brand i en fastighet, i närheten av Skånes universitetssjukhus. Foto: Johan Nilsson/TT

Kastade brinnande föremål mot flerfamiljshus

Malmö Polisen larmades under natten till söndagen om att flera personer ska ha kastat molotovcocktails mot en fastighet på Carl Gustafs väg. Fasaden ska sedan ha börjat brinna.

Klockan är strax före tre när räddningstjänst, polis och ambulans larmas till Carl Gustafs väg. När polisen anländer finns det inga gärningsmän kvar i området. Räddningstjänsten släcker branden och inga personer uppges ha kommit till skada i samband med händelsen.

I flerfamiljshuset finns det även en tandklinik på nedre plan.

– Fastigheten som har drabbats inhyser dels olika verksamheter på bottenplan och dels bostäder längre upp, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Initialt bedömdes branden som mordbrand, men efter att räddningstjänsten på plats konstaterat att det inte blev några omfattande skador på fastigheten ändrades brottsrubriceringen.

– Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand, då det inte fanns någon vidare spridningsrisk av elden, säger Katarina Rusin.

Polis är klara på platsen och det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Dagens fråga

Klarar Malmö FF att slå Wolfsburg på hemmaplan?

Loading ... Loading ...