Tillspetsad toppstrid

FOTBOLL Det spetsar till sig rejält i toppen av herrfotbollens division 3 södra.

Tidigare ”oslagbara” LB07 har plötsligt börja darra på manschetten och leder nu serien med bara en poängs marginal till andraplacerade Nike.
På lördagen förlorade nämligen LB hemma på Brovallen i Bunkeflostrand med 1-2 mot tabelltrean Lödde IF. Simon Ingheden gav gästerna ledningen redan i den första minuten och i mitten av den första halvleken gjorde Viktor Joelsson 0-2. Längre än till en reducering av Sebastian Rask kom inte serieledaren.
Därmed knappade Nike in tre poäng efter sin 3-1-seger hemma i Lomma mot tabellfyran Balkan.
Tre omgångar före slutet är det tufft och tätt även kring de nedre strecken.
Tomelilla IF var på väg att ta ett litet skutt bort från det värsta träsket när de tio minuter från slutet ledde med 2-0 på Dalhems IP i Malmö mot streckrivalen BK Flagg. Då vände Flagg på steken tack vare två mål av Fabian Gustafsson och ett av Fredrik Westerlund och petade på kuppen ner Tomelilla på återkvalsstrecket.
På nedflyttningsplats ligger alltjämt FC Trelleborg och Södra Sandby tillsammans med redan degraderingsklara Kvarnby IK.
Södra Sandby mötte FC Trelleborg på lördagen med blytunga poäng i potten. Carl Jönsson och Gustav Ferlenius såg till så att Sandby hade 2-0, men Trelleborg kom igen och fixade oavgjort, 2-2, efter mål av Jetullah Bahtiri och Robin Bergsten.

Sportresultat

Sport i dag