Plata O Plomo motsvarade förväntningarna och vårt singelstreck satt klockrent. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Stark comeback av Plata O Plomo

GALOPP Plata O Plomo svarade för en stark comeback och är fortfarande obesegrad i Sverige i år. Ledningen, relativt högt tempo och hur säkert som helst till slut tillsammans med Carlos Lopez.

– Han har inte vilat efter vinsten i Pramms utan han har tränats hela tiden även om han fått en paus från tävlandet, berättar Susanne Berneklint och utvecklar:
– Det går inte att sluta träna honom, han måste träna varje dag.
Nu bar han mycket vikt, fick en del tryck under vägen men gick ändå bara undan.
– Han hade jobbat fint inför den här starten, så vi trodde på en bra insats.
Plata O Plomo har vuxit en klass sedan starterna i Dubai i vintras, med den här genomköraren ska han normalt gå framåt ytterligare. Och är allt väl efter löpet är tanken att han ska starta i Nickes Minneslöpning på Bro Park om två veckor.
Lennart Reuterskiöld Jr hade en bra dag på jobbet; Arctic Waltz imponerade så smått när han stack undan i sista sväng. Fungerade bra med blinkers och där kan det vänta fler vinster.
– Vi har testat gräset ett par gånger utan att det gått bra, så nu försöker vi leta lopp på hemmaplan.
Dagen avslutades med en dubbelseger för ”Junior”. Fint stammade Serenity Bloom vann knappt före stallkamraten Mountain.
– Jag sa innan att jag hade svårt att skilja på mina hästar och båda svarade för en bra debut, sa en nöjd Lennart Reuterskiöld som även kunde räkna in en fjärdeplats för Be My Academy efter en vass avslutning.
Noterbart är också att den fina stallformen håller i sig för Ellinor Rasmusson. Hennes Mrs Tovelo gjorde en del grovjobb, men stack ändå lätt undan till andra raka vinsten.

Sportresultat

Sport i dag