Profilen Kalle Lind gästar Qulturrundan tillsammans med tecknaren Jimmy Wallin berättar om sin gemensamma seriebok ”Statarnas (inte fullt så) underbara äventyr.
Minigrisarna Harry och Ivar finns också att möta på Statarmuseet, här tillsammans med Taina Thernström och Barbro Franckie på Statarmuseet. Foto: Carro Wendt/Arkiv
Fjärde Qulturrundan har nio medverkande, engagerade kulturarvsföreningar/platser. Kronetorps mölla i Arlöv, Bjersunds tegelbruksmuseum, Kraften i Lomma, Skånska lantbruksmuseet i Alnarp, Möllegården kultur i Åkarp, Burlövs gamla prästgård med hembygdsmuseum i Burlövs by, Åstradsgården och Nevishögs gamla bysmedja i Staffanstor, Kulturforum Esarp/Theodor Jönsson Stiftelse tillsammans med Statarmuseet i Torup.

Humor och getter på Qulturrundan

TORUP Qulturrundan står för dörren och så även på Statarmuseet i Torup där författaren Kalle Lind berättar om statarnas vedermödor – med humorn som ingrediens.

På söndag den 8 september är det dags för den fjärde skånska Qulturrundan som i år firas på Kulturarvsdagen med nio platser att besöka.
Ett av dem är Statarmuseet i Torup där författaren och poddaren Kalle Lind tillsammans med tecknaren Jimmy Wallin kommer på besök för att berätta om arbetet med sin seriebok ”Statarnas (inte fullt så) underbara äventyr.
Med start klockan 14 drar föredraget igång. På ett skämtsamt sätt var idén med boken att informera nya generationer om var vi kommer ifrån och med humor i bild och text berätta om statarnas tunga och smutsiga historia fylld av orättvisor och elände.
Museet öppnar redan klockan 11 då det är möjligt att möta minigrisarna Harry och Ivar, kaniner, höns och tuppar i djurparken. Klockan 12 berättar Kennet Johansson från Lunds universitet om vårt kulturarv som finns i vildgeten Capra aegargus – människans tidigaste husdjur.

Dagens fråga

Gick rätt bidrag vidare till final från fjärde Mello-deltävlingen?

Loading ... Loading ...