Kent Wisti har vernissage på sin utställning i Staffanstorp på lördag. Här ses för första gången originalmålningar från Svenska kyrkans Lutherjubileum tillsammans, som en enhet. En permanent plats i en kyrkolokal för konstverket sökes.
Höga visan har inspirerat till en serie erotisk konst där betraktaren kan möta bilden utifrån sin egen sexualitet.
Många känner Kent Wisti genom hans tecknade gubbar mot gul bakgrund och en vass, satirisk text.
Det är första gången Kent Wisti ställer ut i Staffanstorps konsthall som imponerar stort på konstnären.
Satirteckningarna uppskattas av många.
Kent Wisti med målningarna från Lutherjubileet.

Trösteänglar, Luther och erotik i höstpremiären

STAFFANSTORP Dagsverken i vingården heter Kent Wistis utställning som har vernissage i Staffanstorps konsthall på lördag.

Här får vi ta del både av originalmålningar från Svenska kyrkans Lutherjubileum – för första gången visade som en enhet – liksom av hans satiriska teckningar som många säkert känner till. Tecknade gubbar mot gul bakgrund och en kort satirisk text.

– De går lika fort att göra som att skicka ett sms och för mig är de egentligen inte viktiga. Men de uppskattas uppenbarligen och jag når väldigt många väldigt snabbt med ett utskick, säger Kent Wisti.
Han är präst på heltid men hinner även både måla och teckna.
– Jag är först och främst präst. Det är det jag är.
Men konsten är också viktig.
– Jag har alltid ett antal målningar på gång. De är klara när jag bestämt ett utställningsdatum. Då vet jag att jag måste sluta måla några veckor innan.
Utställningen i Staffanstorp består till största delen av bildarbeten han gjort på uppdrag eller i sammanhang av kyrkligt arbete.

Här visas till exempel originalbilder från diakoniboken Som en rörelse, bilder ur De tillhöriga, konsttryck från Kyss och alla originalmålningar från Svenska kyrkans Lutherjubiléum.
Kent Wisti kommer att ha två stora utställningar geografiskt nära varandra, samtidigt. I Staffanstorps konsthall med vernissage lördag 7 september 13-16. Han finns själv på plats och utställningen invigs av författaren och kulturjournalisten Maria Küchen. Den pågår till 6 oktober.

Den andra utställningen blir i Lund på galleri Jäger & Jansson den 21 september då det är kulturnatten.
– I Staffanstorp är det lite smygpremiär för nya målningar som jag kallar Trösteänglar. De kommer jag att visa fler av i Lund där det mest blir oljemålningar men också boksläpp av min bok Svartgrundet.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

Loading ... Loading ...