Aktivister avbröt fullmäktige

Torsdagens kommunfullmäktigemöte fick avbrytas i flera minuter när en grupp aktivister störde ordningen under debatten på temat: utlys klimatnödläge.

Flera vakter fick tillkallas för att ta ut demonstranterna ur fullmäktigesalen.
– Vi ber att respektera den demokratiska ordningen att bara de som är valda till fullmäktige har rätt att yttra sig, sa kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson, och stängde av mikrofonen på talarstolen.

Efter några minuter var ordningen återställd i salen och sammanträdet fortsatte.

Carina Nilsson kommunfullmäktiges ordförande menar att de gärna har åskådare i fullmäktige men är kritiskt till aktionen.

– Det är dåligt för att det stör mötet,  det finns jätte tydliga regler om vem som får tala i fullmäktige, det är inte tillåtet att störa, säger hon i en paus mellan mötena.

Det var gruppen Extinction Rebellion som utförde aktionen. Gruppen har som mål att uppmärksamma klimatkrisen och få politiker att agera.

– Idag är det kommunfullmäktiges sammanträde på rådhuset i Malmö. Och då är vi såklart på plats för att kräva att Malmös styrande politiker använder alla resurser som finns för att möta klimatkrisen, skriver gruppen på sin Facebook inför aktionen.

 

Dagens fråga

Betalar du med Skånetrafikens app när du åker buss?

Loading ... Loading ...