Nytt utpressningshot om porr

HÖRBY

En man i 45-årsåldern i Hörby har fått ett mejl i sin inkorg där avsändaren hotar sprida information om honom ”av sexuell karaktär i syfte att framställa honom som klandervärd” om han inte betalar in ett belopp motsvarande 5 000 euro till ett bitcoin-konto.
Mannen har inte för avsikt att betala några pengar till kontot, utan har i stället vänt sig till polisen och anmält avsändaren för försök till utpressning.
Hörbypolisen har det senaste året fått in många liknande anmälningar, där hackare via mejl kräver pengar av folk och hotar sprida information och filmer om deras påstådda porrsurfvanor. Enligt polisen ska man aldrig betala några pengar till bedragarna, utan polisanmäla dem för utpressningsförsök.

Dagens fråga

Klarar Malmö FF att slå Wolfsburg på hemmaplan?

Loading ... Loading ...