Foto: Kristina Davidson

Minnesstund för småbarnsmamman Karolin Hakim

MALMÖ Under onsdagen hölls en manifestation och en minnesstund för Karolin Hakim på Sergels väg i Malmö. En tyst minut hölls för henne och alla våldsoffer i världen som drabbats av gängvåldet.

Karolin Hakim sköts till döds den 26 augusti 2019, mitt på förmiddagen när hon bar på sitt lilla barn.
Likt många andra var hon ett oskyldigt liv som mördades brutalt som en konsekvens av gängvåldet i Malmö.

– Jag har startat en grupp på Facebook och bjudit in alla som är intresserade av att samlas för att hålla en tyst minut för Karoline som så grymt föll offer för våldet, berättar initiativtagaren Joakim, som vill vara anonym med sitt efternamn på grund av en hotbild.

Vid minnesplatsen bredvid kiosken samlades ett hundratal personer vid 19-tiden på onsdagskvällen.
Många gick fram med blommor och tände ljus i den allt mer växande ringen, nära platsen där Karolin sköts till döds.

– Det här är ett bra sätt att bearbeta det som har hänt. Vi har fortfarande svårt att förstå att Karolin sköts ner på öppen gata men vill visa att vi bryr oss, säger Geraldine Pettersson, som bor på gatan.

Hon stod tillsammans med sina föräldrar vid minnesplatsen och de höll om varandra. Blommor och ljus lämnades och under minnesstunden.

– För mig är det viktigt att vara med. Jag var en av dem som försökte rädda livet på Karolin och jag har lovat hennes familj att jag ska se till minnesplatsen sköts ordentligt, berättar Marilyn Pettersson.

Onsdagens manifestation var ett agerande mot våld och för att stötta varandra och alla sörjande.
Många gick fram och kramade varandra och pratade lågmält på platsen.

– Tanken är att det ska vara en tyst och lugn manifestation ikväll. Vi är många som har reagerat på det ökade våldet och vi uppmanar politikerna att agera nu, menar Malmöbon Joakim.

St: Andreas kyrka vid Fridhemstorget ringde i sina klockor för fred och försoning. Ljus tändes och Bob Marleys sång Light up the darkness spelades under minnesstunden.
Om några veckor planerar också Karolin Hakims familj och vänner för en större antivåldsmanifestation någonstans i Malmö.

 

Dagens fråga

Är du rädd för att flyga?

Loading ... Loading ...