– Det är bara att spänna bågen och köra, sa läraren Magnus Östberg när han mötte de första eleverna på Industriakademin. här William Bengtsson, Anderslöv och Oliver Hägglund, Trelleborg, som antagits till den unika utbildning med direkt koppling till de lokala företagen och därmed möjligheten till en framtida fast anställning. FOTO: PERNILLA NIELSEN NEGRÉN
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Marius Cinc och Per Gyllin har båda bestämt sig för att de vill ha satsa på en yrkesutbildning som ger ett tryggt arbete och fast anställning.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
De första eleverna på utbildningssatsningen Industriakademin syd satte sig i skolbänken på torsdagen. Utbildningen är ett samarbete mellan Söderslättsgymnasiets teknik college och den lokala industrin med målsättning att gemensamt utbilda framtida personal till företagen i området.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Anders Rundqvist, TRE-MEK, Fredrik Friberg, Reppu svets och montage samt Christer Herrström, Herrströms mekaniska, ser samtliga behovet av nyanställningar. Inte minst med pågående pensionsavgångar som är svåra att ersätta.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Fredrik Friberg från Reppu svets och montage presenterade sig för de första tolv eleverna på Indutriakademin syd som nu ska utbildas i samarbete med den lokala industrin som har behov av att rekrytera personal inom svets-, CNC (svarv och fräs) samt drift- och underhåll.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– En spännande satsning som jag tror på till hundra procent. Slår det väl ut kommer helt säkert fler företag att hoppa på detta, sa lärare Peter Svensson (i mitten), här tillsammans med kollegorna Nabil Merki och Magnus Österberg.

Akademi för jobb i industri

TRELLEBORG En unik satsningen har startat med ett syfte – att se till att lokala industriföretag i Svedala och Trelleborg kan anställa kompetent personal.
På torsdagen startade terminen för Industriakademins första tolv studenter.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Är du rädd för att åka utomlands på grund av Coronaviruset?

  • Ja (65%, 587 Röster)
  • Nej (35%, 321 Röster)

Antal röster: 908

Loading ... Loading ...