Foto: TT

1,5 miljoner britter följde onsdagens debatt i underhuset

Under onsdagen sparkades 21 konservativa partimedlemmar efter att de röstat mot premiärministern Boris Johnson. Parlamentet har ännu inte röstat för en folkomröstning men det kan hända nästa vecka.

I nuläget är det för få ledamöter som har röstat ja till premiärministerns förslag om nyval. Dock har över 100 000 personer registrerat sig för att rösta om ett nyval utlyses och enligt uppgifterna är majoriteten en grupp som motsätter sig brexit, skriver Svenska Dagbladet.

Många fler omröstningar kommer krävas innan ett utträdesavtal från EU kan behandlas. Hela paketet har nu skickats till överhuset som ska godkänna handlingarna. Oppositionen hoppas på att processen ska vara färdig tills på fredag.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/09/03/parlamentet-korde-over-boris-johnson/"]

Dagens fråga

Betalar du med Skånetrafikens app när du åker buss?

Loading ... Loading ...