Nick Ekelund-Arenander (t.v.), MAI, vinner SM-finalen på 400 meter före klubbkamraten Anton Sigurdsson. Foto Anders Wiklund/TT

Dubbelt MAI först över mållinjen

friidrott Under fredagen vann de varsitt kvalheat på 400 meter.
Tidig lördagseftermiddag vann Nick Ekelund-Arenander hundradelsduellen mot Anton Sigurdsson i finalen.

Sverigetvåan på distansen, Nick Ekelund-Arenander, var förhandsfavorit till finalen, men MAI-löparen fick slita för guldet på 400 meter. Med hundra meter kvar var han sida vid sida med klubbkompisen Anton Sigurdsson, men över mållinjen knep favoriten guldmedaljen med sex hundradelars marginal. Det tredje guldet på distansen för honom.
– Anton gör ett jättebra lopp, och det är en härlig fajt. Han har tjatat hela säsongen om att han vill ha med på yttern, och nu fick han det, säger Ekelund-Arenander till Svt.

Sigurdsson löpte på tredjebanan och Ekelund-Arenander på banan utanför.
– Jag hörde att speakern sa att han gick bra, och med hundra meter kvar ser jag honom i sidan. Då är det bara kämpa, kämpa, kämpa, säger segraren.
– I dag var det jobbigt. Jag kämpade allt jag kunde, och kunde inte ge mer, säger Ekelund-Arenander.
30-åringens notering var knappt två sekunder sämre än hans personliga rekord från 2013. Däremot var det bara en hundradel från hans årsbästa.
23-årige Sigurdsson slog sitt personliga rekord i loppet. Hans 47:34 var nio hundradelar bättre än hans tidigare personbästa.

Dagens fråga

Gick rätt bidrag vidare till final från fjärde Mello-deltävlingen?

Loading ... Loading ...