Pölsas bil från Smala Sussie till salu

Motor Nu kan hugade spekulanter bli ägare till ett stycke svensk filmhistoria.
Ägaren hoppas att den inte alltför välskötta amerikanska polisbilen från filmen Smala Sussie ska säljas för 180 000 kronor.

Året var 2003 och en gangsterkomedi på värmländska signerad Ulf Malmros var filmen på allas läppar. I den letade en bror efter sin syster – titelkaraktären Sussie, spelad av Tuva Nuvotny – i en ort befolkad av allehanda original. I en central roll stod Pölsa, spelad av Björn Starrin, en lokal knarklangare och småskojare. I filmen körde han omkring i en risig gammal före detta polisbil, en Chevrolet Impala från 1968.

Efter filmen har bilen fortsatt att framleva sina dagar i Värmland. De senaste åren har den tillhört Joakim Andersson från Väse utanför Karlstad som nu lagt upp den till försäljning för 180 000 kronor.
– Bilen i sig har ju inget värde, den är ju rostig och så. Den har ju haft en hårt liv sedan 70-talet, men eftersom den har varit med i en film hålls värdet uppe, säger han till SVT Värmland.

Han berättar att han köpte bilen av en kompis för åtta år sedan och har gjort iordning den så att den skulle passera besiktning men bara undertill. Exteriört är det samma risiga bil som i filmen. Numera har Andersson tre barn och inte riktigt tid att använda bilen längre. Annons för bilen lades upp i fredags eftermiddag och flera intressenter har hört av sig.
– Ett 40-tal är det kanske, så vi får se om den blir såld nu till helgen.

Dagens fråga

Brukar du låna böcker på bibliotek?

Loading ... Loading ...