Knökfullt med både fordon och besökare i Svedala centrum är även i år vad Svedala motorklubb har siktet är inställt på när det åter arrangeras motor- och veterandag. Foto: Elisabeth Sandberg/arkivbild

Veterandag redo att slå rekord

SVEDALA Förra året var både utställarna och besökarna fler än någonsin. På lördag siktar Svedala motor- och veterandag på att ta emot minst lika många och fler därtill.

– Vi hade i princip knökfullt med utställda veteranfordon på Stortorget, Storgatan med sidogator och på Marknadstorget, konstaterar Hans Järvestam som även i år har uppdraget att planera och genomföra Svedala motorklubbs, SMK, nu traditionella motor- och veterandag.

På lördag den 31 augusti är det dags för det nionde arrangemanget i följd sedan starten. Och som traditionen bjuder fylls hela centrala Svedala av fordon av äldre modell.
SMK:s ordförande Bengt Persson konstaterar att det är ett stort och viktigt arrangemang för klubben med syfte att visa upp bredden i föreningens verksamhet och då särskilt intresset för veteranfordon av olika slag,

Förra året noterades publik- och utställarrekord med bilar, motorcyklar, mopeder och andra fordon och målsättningen är att kunna ta emot minst lika många till eller fler utställare menar Hans Järvestam som ansvarar för planering och genomförande.
– Vi hade i princip knökfullt på Stortorget, Storgatan med sidogator och på Marknadstorget, säger Hans Järvestam.

Det blir även i år en veterandelsmarknad på Stortorget liksom en kunnig jury kommer att utse ett antal fordon för ett särskilt pris, Best in show.
Priser delas ut i klasserna veteranbil, mc, moped samt även för veterantraktorer som kommer att ha en särskild utställning på cirkusplatsen vid Ågatan. Där kommer även räddningstjänsten visa upp sig samt erbjuda en tur med lyftkorgen.
Till och från cirkusplatsen kommer det att gå transporter med öppen vagn kopplad till traktor alternativt med räddningstjänstens bandvagn.

Arrangemanget som genomförs i samarbete med Svedala kommun och Svedala Handel pågår mellan klockan 9 och 15.

Dagens fråga

Gick rätt bidrag vidare till final från fjärde Mello-deltävlingen?

Loading ... Loading ...