En person ska ha skottskadats nära Ribersborg. Foto: Ralph Bretzer
Polisens kriminaltekniker i arbete innanför avspärrningen på Sergels väg där en kvinna i 30-årsåldern sköts till döds på måndagen. I den vita skåpbilen till höger syns ett skotthål nere till höger. Foto: Johan Nilsson/TT
Skottlossning, Ribersborg. Foto: Karsten Petersen
Skottlossning, Ribersborg. Foto: Karsten Petersen
Kriminaltekniker är på plats. Foto: Karsten Petersen
Kriminaltekniker är på plats. Foto: Karsten Petersen
Kriminaltekniker är på plats. Foto: Karsten Petersen
Dagen efter skjutningen stod ljus placerade i en hjärtformation. Foto: Ralph Bretzer

En man anhållen efter mordet på Ribersborg

Malmö En 31-årig kvinna som bar på ett litet barn blev ihjälskjuten på Sergels väg på måndagsmorgonen.
På kvällen rapporterade Aktuellt att en man gripits misstänkt för delaktighet i mordet. Och senare under kvällen anhölls mannen.

Förhör har hållits under kvällen och mannen har anhållits av åklagare senare under kvällen, meddelar polisen.

– Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott, säger Karin Rosander på Åklagarmyndighetens presstjänst till Kvällsposten.

Mannen greps under kvällen och enligt polisen så finns det ingen vetskap om någon hotbild mot kvinnan i nuläget eller om den gripne mannen har någon relation till henne.

– Vi har gripit en man för delaktighet i händelsen och vi arbetar otroligt intensivt för att skaffa oss en bild av vad som har hänt, säger Mattias Sigfridsson, biträdande polisområdeschef i Malmö till Aktuellt.

Kvinnan som bar på ett litet barn när hon blev skjuten avled senare under dagen av sina skador.

Polisen utesluter inte att en bilbrand vid Stadiongatan har med händelsen att göra.

Larmet om mordet kom in strax före klockan tio på måndagsförmiddagen. En person hade skjutits på Sergels väg. Mordplatsen spärrades omgående av, och avspärrningarna utökades efter hand.
Enligt Calle Persson, presstalesperson för Skånepolisens ledningscentral, var det många boende och förbipasserande som blev vittnen till det brutala mordet.
– Det tror vi. Det är många som har hört av sig till oss, säger han en stund efter att larmet om mordet kommit in till SOS.

Ett stort antal poliser fanns på plats, bland annat för att förhöra de många personer som blev direkt eller indirekt vittnen till mordet.
– Vi håller på att ta reda på vad som hänt. Skottlossning har skett, och så får vi se vad vittnesförhör och teknisk undersökning kan ge. Vi försöker få så mycket information som möjligt och det är just nu en intensiv fas, säger Calle Persson.

Mordet skedde vid en grillkiosk mittemot en italiensk restaurang på Sergels väg. Kvinnan var svårt skadad när hon fördes i ambulans till sjukhus.
Strax efter klockan 13 meddelade polisen att kvinnan avlidit av sina skador.

Vittnesuppgifter talade om att minst en bil väntade på gärningsmannen, en silvergrå Mercedes kombi. Knappt en timme efter mordet kom larm om en brinnande bil på Stadionområdet, en Mercedes kombi.

”Det är inledningsvis okänt om branden har något med skottlossningen på Sergels väg att göra men polispersonal skickas till platsen för att säkra eventuella spår om bilen skulle bli intressant i utredningen” skriver polisen.
Polisen räknar med att häva avspärrningarna först klockan 22 på måndagen. Boende har under hela dagen svårt att ta sig in och ut ur sina bostäder.

Polisen kommer under de kommande dagarna att ha polispatruller i området i trygghetsskapande syfte. Dessa kommer bland annat prata med boende i området.

Vittnen uppmanas att höra av sig till 114 14 om de sett eller hört något i samband med skottlossningen.

Vid 21-tiden hade avspärrningarna hävts vid några gator, men för övrigt var polisen förtegen kring händelsen.

– Teknikerna håller på att arbeta där ännu och det är fortfarande avspärrat vid Sergels väg. Vi kan inte säga mer i nuläget, säger Patric Fors, presstalesperson vid Skånepolisens ledningscentral.

Dagens fråga

Är det rätt att företag i välfärdssektorn tar ut vinst?

Loading ... Loading ...