Redhawks föll mot München

ISHOCKEY Malmö Redhawks föll i finalen av träningsturneringen Red Bull Salute mot München med 4-7.

Trots att siffrorna egentligen aldrig rann iväg förrän i slutminuterna, Redhawks hade 4-5 med bara två och en halv minut kvar av matchen, tyckte coachen Peter Andersson inte att hans lag var nära.
– Nej vi var inte nära att komma tillbaka som det såg ut spelmässigt, de såg ut att ha bra kontroll på matchen, sa han till klubbens hemsida.

Malmölaget gjorde en bra första period och gick till den första periodvilan med ledning, 1-0, efter ett mål gjort av Frederik Storm.
Hemmalaget vände till 2-1, innan Konstantin Komarek kunde skjuta 2-2 i den 37:e minuten. Men det var München som fick sista ordet i den andra perioden och ledde i pausen med 3-2.
I den tredje perioden fortsatte tyskarna med att göra både 4-2 och 5-2.

Carl-Johan Lerby och Emil Sylvegård gav rödhökarna lite nytt hopp siffermässigt, men 5-4 blev alltså 7-4 innan det hela var över.
– Det var en dålig match från vår sida från slutet av den första perioden och framåt. Vi klarade inte av att hantera deras fysiska spel på ett bra sätt, föll in i deras spel i stället för att spela vårt eget, konstaterade Peter Andersson.
– Dessutom var vårt power-play uruselt. Ingen som klev fram.

Trots missnöjet med lagets spel i finalmatchen var Peter Andersson i det stora hela nöjd med träningsturneringen:
– En härlig turnering, väl arrangerad och kul att vara här. Nu hoppas jag bara att vi lär oss någonting av det här. Det är annorlunda spel här jämfört med vad vi är vana vid hemma, men spelarna behöver lära sig att kunna hantera detta också.

Sportresultat

Sport i dag