H65 Höör slutade fyra i Tyskland

HANDBOLL H65 Höörs damer förlorade dubbelt under söndagen och slutade fyra i träningsturneringen i tyska Oldenburg.
Därmed vann H65 bara en match av fem möjliga.

– Som lag är vi sämre nu jämfört med samma tidpunkt i fjor, å andra sidan är det inte speciellt förvånande, konstaterade tränaren Ola Månsson i en intervju på klubbens hemsida.
I lördagens gruppspel noterades 20-14 mot Hannover-Badenstedt 12-20 i mötet med Bayer 04 Leverkusen och avslutningsvis 19-19 mot VfL Oldenburg.

Under söndagen förlorades semifinalen mot HSG Blomberg med 10-17 och sedan blev HSG Bensheim/Auerbach för starkt i matchen om tredje pris, 21-22.
– Hela truppen har nästan varit med, sa Månsson.
– Anna Johansson saknades på grund av krasslighet. Michaela Fransson och Kristin Thorleifsdottir vilade också för lite småskavanker. Det har varit ett bra tillfälle att spela in de många nya spelarna, men prestationsmässigt har det varit både upp och ner.
Det är andra året i rad som H65 träningsspelar i just denna turnering.
– Ska vi spela i Europa så är detta ett bra och nära alternativ. Vi har mött Bundesligalag som är bra nog att vinna SM-guld, men räckte inte till mot dem och det är väl rätt talande.

Är du nöjd eller missnöjd?
– Resultaten har inte gått vår väg i flera jämna matcher. Vi är samtidigt inte på den nivån nu som vi var vid den här tidpunkten förra året.
– Det i sig är inget jag planerat för, men det är heller inte oväntat. Vi har trots allt gjort oss av med väldigt mycket rutin. En seger på fem matcher är dock inget jag är nöjd med …

Några skador finns inte att rapportera om.
– Vi har spelat runt rätt bra med de 16 spelarna som fanns tillgängliga. Irma (Schjött) och Gry (Bergdahl) delade på ansvaret i målet.
På söndag genrepar H65 Höör inför EHF-cupkvalet med träningsmatch borta mot SHE-konkurrenten Lugi.

Sportresultat

Sport i dag