Uwe Rösler. Foto: TT

Marcus Antonsson missar seriefinalen

FOTBOLL Marcus Antonsson saknas fortfarande i MFF-truppen till allsvenska seriefinalen mot Djurgården. Men det var ett taggat MFF som genomförde den sista träningen innan matchen.

– Jag känner precis som supportrarna, det är en stor match runt hörnet. Utsålt. Alla är redo och ivriga att få gå ut och köra, sa MFF-tränaren Uwe Rösler till MFF.se.
Självförtroendet är på topp i laget och det var idel solsken på träningen, både vad gäller vädret och ansiktsuttrycken på spelare och ledare.
Inte så konstigt heller efter de tre senaste matcherna, som gått lekande lätt att vinna.
Djurgården är emellertid något helt annat än två gånger Bnei Jehuda och Falkenbergs FF.
– Det är viktigt att vi håller känslorna i styr imorgon och att vi fortsätter spela med självförtroende. Vi spelar hemma och här har vi otrolig statistik. Nu ska vi njuta av ögonblicket och visa att vi är Malmö FF med allt vad det innebär, sa Rösler.
MFF-tränaren lyfte även fram att man senast mot Bnei Yehuda hade 860 passningar inom laget, långt över det allsvenska genomsnittet på runt 560 passningar. Vilket innebär att det inte gick åt onödigt mycket energi till att jaga boll.
– Vi kontrollerade matchen i torsdags på det sättet vi önskade. Vi tog inte ut oss fullständigt, utan vi hade lite kvar i tanken vid slutsignalen. Det är positivt, framför allt för spelarna som har spelat mycket. De är redo igen.
Mycket talar för att MFF startar på topp med Markus Rosenberg och Guillermo Molins som fick en vilsam match mot Bnei Yehuda. Om nu inte Arnór Traustason lyckats spela till sig en ordniarie plats som forward.
Marcus Antonsson är emellertid inte med i truppen den här gången heller. Saknas gör även skadade duon Jo Inge Berget och Franz Brorsson.
Djurgårdens IF väntas få tillbaka Astrit Ajdarevic, medan Erik Berg och Jacob Widell Zetterström saknas.

MFF-truppen: Dusan Melicharek, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Felix Beijmo, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Lasse Nielsen, Johan Dahlin, Laorent Shabani.

Sportresultat

Sport i dag