Markus Rosenberg spräckte Bnei Yehudas nolla efter 36 frustrerande minuter på Stadion. Sedan kunde MFF vinna med 3-0. Foto: Andreas Hillergren/TT
Oscar Lewicki var på hugget och gjorde mål. 8Foto: TT
Vild glädje efter ett av MFF-målen.8Foto: TT

Fördel MFF i Europakvalet

Malmö FF har skaffat sig ett ypperligt utgångsläge i play-off till Europa Leages gruppspel. 3-0 hemma på Stadion blir svårt för Bnei Jehuda att vända hemma i Tel Aviv.

– Vi har satt oss själv i ett bra läge, men vi vet att inget är klart. I Europa tar vi inget för givet, sa MFF-tränaren Uwe Rösler efter matchen.
Han var nöjd med lagets insats:
– Vi var effektiva, bra på att stoppa deras omställningar och spelade rutinerat av matchen till slut.
Det såg knepigt ut den första halvtimmen av matchen, även om Anders Christiansen hade en bra chans redan i den tredje minuten men skött tätt utanför.
Bnei Jehuda-spelarna var stora, fysiska och väldigt väl organiserade defensivt och MFF hade stora problem med att hitta igenom med bollar till straffområdet.

Det var mycket bollande i sidled och bakåt och insticken misslyckades både centralt och från kanterna. Det var helt enkelt stängt och igenbommat.
Men så lyckades man till slut, efter 36 minuter. Anders Christiansen hittade en briljant passningsväg in till Markus Rosenberg som var centralt placerad i straffområdet.
”Rosi” slog till på ett tillslag och 1-0 var ett faktum, ett mycket viktigt mål dessutom för att om möjligt få det israeliska laget att öpnna upp sig något.
Några minuter senare var det dags igen, frispark från ”AC”, en slumpboll studsar på Rasmus Bengtssons bröst och Jehuda-målvakten räddar med en enhandare bollen i stolpen.
Den assisterande domaren signalerade dock genast om att bollen varit över linjen – och därmed var det 2-0.

Jehuda hade bara en hyfsad chans i den första halvleken, när en spelare nästan kontrat sig igenom in i straffområdet, men Fouad Bachirous utmärkta försvarsarbete tog bort den möjligheten.
Johan Dahlin i Malmömålet fick göra en räddning på hela matchen, i det stora hela kunde han i övrigt stå tämligen sysslolös.
Den andra halvleken hade knappt hunnit börja innan Oscar Lewicki fick en perfekt passning från kanten och helt ostörd kunde placera in 3-0 till MFF.
Där och då dog matchen helt. Bnei Jehuda såg mest ut att vara intresserat av att hålla siffrorna nere och MFF gjorde sig heller inga större besvär med att lägga energi på anfallsspelet. Det handlade mest om att spela av matchen.

I 59:e minuten byttes Guillermo Molins in i stället för Arnór Traustason. Sju minuter senare gick Felix Beijmo ut (Lasse Nielsen ersatte) och i 81:a minuten ersattes Sören Rieks av Jonas Knudsen.
– Vi var bra defensivt i 30 minuter men fick inte vårt omställningsspel att fungera. Malmö FF var för bra. De håller en helt annan nivå än vi. Det vore bara galet att tro att vi skulle vinna med 4-0 hemma. Det här är över för oss. Nu koncentrerar vi oss på ligan, sa Bnei Jehudas tränareJosef Abuksis efter matchen.

Sportresultat

Sport i dag