STURUP 2019-08-22 Räddningstjänst och ambulanspersonal på plats vid ett CRJ-900 flygplan tillhörande SAS efter att det nödlandat på Sturups flygplats på torsdagskvällen. Planet hade startat från Köpenhamns flygplats Kastrup och var på väg till Warszawa i Polen då det valde att nödlanda på Sturup utanför Malmö. Enligt Sydsvenskan.se skall det varit någon form av rökutveckling ombord. Ombord fanns 63 passagerare, ingen person ska ha skadats. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Flygplan nödlandade på Sturup efter rökutveckling

Malmö Ett flygplan har tvingats vända och landa vid Sturups flygplats efter rökutveckling ombord.

Under torsdagskvällen tvingades ett plan på väg mot Warszawa att vända om och landa på Sturups fluygplats efter rökutveckling.
– Det är ett flygplan från SAS som haft rökutveckling från ombord, läget är lugnt, röken avtog, och nu får de taxa in till gaten, och därefter är det Swedavia som tar hand om det,  säger Mattias Andersson vid räddningstjänsten Syd.

Vad har orsakat rökutvecklingen?
– Det ska vara en överhättad kylfläkt så det är ingen brand ombord, säger Mattias Andersson.
– Som jag förstår har det kommit från Köpenhamn och landat på Sturup.

Under torsdagskvällen undersökte räddningstjänsten flygplanet.
– Och vi ser om passagerarna behöver hjälp men vi har inte fått några uppgifter om att så är fallet, säger Mattias Andersson.

Inga personer av de 63 personer som fans ombord på planet skadades. Passageraren fick åka tillbaka till Köpenhamn och  övernatta på hotell.

Dagens fråga

Gick rätt bidrag vidare till final från fjärde Mello-deltävlingen?

Loading ... Loading ...