Nervösa studenter väntade på sin tur för registrering.
Henrike Wörmer ska studera ett år master i international strategic management.
Luka MacLean och Paul Bakkum från Nederländerna tycker att Lund verkar vara en liten men söt stad.
Kajsa Lindström agerade värd utanför Medicon Village och visade studenterna vägen.
Shujie Liang ska börja sitt första år och Xier Chen sitt andra år. Foto: Hanna Svanberg
Tarek Bermalm tycker om att träffa nya människor och tycker att jobbet som fadder är roligt.
Olof Tedin tycker att det är viktigt att studenterna ska känna sig välkomna och ville därför hjälpa till som fadder för fjärde året.
Anastasia Kononenko och Martin Jakobsson tog hand om studenternas bagage och tyckte att det var självklart att vara fadder och hjälpa till.

Faddrar välkomnade 2000 nya studenter

lund Höstterminen närmar sig och på tisdagen var det dags för Arrival Day.
200 studenter arbetade ideellt som faddrar för att hjälpa och välkomna de nya studenterna.

Arrival Day är den dag då de internationella studenterna anländer och välkomnas till Lunds universitet och på tisdagen anlände omkring 2000 studenter från 96 olika länder.
På Kastrup möttes de nya studenterna upp av internationella faddrar som slussade dem vidare till järnvägsstationen i Lund. Där möttes de av faddrar som i minibussar skjutsade dem och deras packning till Medicon Village.
– Det är första gången vi är på Medicon Village på Arrival Day. AF-borgen renoveras och därför är vi här istället. Vi är här mellan klockan nio och 20 och några faddrar stannar kvar längre om några studenter skulle bli sena, säger Kajsa Lindström, fadder.

Väl på plats på Medicon Village fick studenterna bland annat registrera sig, ta emot bostadsnycklar och köpa biljetter till aktiviteter och utflykter.
– Sverige känns väldigt lugnt och skönt. Det är stor skillnad på stressiga Beijing, berättar Shujie Liang, utbytesstudent från Kina.
Hon ska studera i två år men funderar på att stanna kvar längre.
– Om jag trivs kanske jag söker jobb efter studierna och stannar några år till.

Henrika Wörmer från Hamburg, Tyskland, kom redan förra veckan.
– Jag fick tillgång till min lägenhet så då ville jag passa på att komma hit och bo in mig och lära känna Sverige.
Detta är andra gången hon är i Sverige och första gången hon är i Lund.
– Jag älskar Sverige än så länge. Här är så organiserat och fint. Jag valde att komma hit för att komma till ett nytt land och för att Lunds universitet har ett bra rykte. Vi tyskar tycker att Sverige har bra utbildning och det är bra att den är gratis.

När studenterna registrerat sig körde faddrarna dem till sina nya bostäder. 23 stycken minibussar körde mellan tågstationen, Medicon Village och studentboendena.
– Jag är host (värd) i den här bilen. Vi hämtar dem på stationen och skjutsar dem hit. Studenterna är mycket tystare än vad jag trodde, men det är förståeligt för de är trötta och har rest länge, säger Tarek Bermalm, fadder.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Klarar Malmö FF att slå Wolfsburg på hemmaplan?

Loading ... Loading ...