Malmöduo vidare i VM i Basel

BADMINTON Det svenska damdubbelparet Emma Karlsson och Johanna Magnusson från Malmöklubben BMK Aura vann sin match i den första omgången av badminton-VM i Basel.

Setsiffrorna i mäktiga St Jakobshalle med plats för 30 000 åskådare blev 21-14, 18-21, 21-8 mot det tjeckiska paret Basova/Fuchsova, rankade som nummer 75 i världen, vars största framgång i karriären är segern i Slovak Open för två år sedan.
Det blev en svängig match i VM-upptakten, där skånskorna till slut tog hem skiljeset ganska enkelt.
– Vi var lite nervösa och spända innan, men tyckte det kändes bra i första set. I andra set fick vi en dålig start och hade lite svårigheter med vinden i hallen. I tredje ökade vi tempot och hittade längden hela setet igenom, säger Johanna Magnusson till badminton.nu.
I den andra omgången möter Emma Karlsson och Johanna Magnusson på onsdag det thailändska paret Kititharakul/Prajongjai, som är elfteseedade i turneringen. Svenskorna vann Swedish Open 2018 och blev europeiska juniormästare i damdubbel 2017. Nu ser de fram emot matchen som spelas på onsdag.
– Det blir hårt motstånd, men med bra tålamod och med rätt taktik så ska vi försöka ge dem en tuff match, säger Johanna Magnusson.

Sportresultat

Sport i dag