Foto: Andreas Hillergren/TT
Foto: Andreas Hillergren/TT
Foto: Andreas Hillergren/TT
Foto: Andreas Hillergren/TT
Foto: Andreas Hillergren/TT
Foto: Andreas Hillergren/TT

MFF tillbaka i serieledning

FOTBOLL Efter fyra raka kryss och tappad serieledning fick Malmö FF det mesta att stämma i söndagens hemmamatch mot Falkenberg. De 14 714 åskådarna på Stadion fick se ett pånyttfött MFF vinna med 5-0. På kuppen tog MFF tillbaka den allsvenska serieledningen, i alla fall för minst ett dygn framåt.

För MFF var det 18:e allsvenska matchen i rad utan förlust, men också den första trepoängaren efter fyra raka kryss.
Till spel kom MFF med debutanten Felix Beijmo i startelvan, liksom comebackande Arnór Traustason. Lägg till detta att tränaren Uwe Rösler satsade på ett ”nytt” 4-3-3.
– Det fungerade bra, tyckte Traustason om systemskiftet och sin nya position på planen.

Han njöt över att vara tillbaka.
– Skönt. Och det gick snabbare än jag trodde. Jag och de andra har gjort ett fantastiskt jobb.
Han var nöjd med sin insats:
– Jag ville göra en bra comeback. Två mål och en assist. Det känns okej.
– Nu hoppas jag formen håller i sig hela hösten.
MFF angav tidigt tonen och satte full fart från start. Redan i den sjunde minuten nickade Roman Gall in MFF:s ledningsmål. I minut 29 stötte lagkapten Markus Rosenberg in 2-0 från nära håll. I den andra halvleken bjöd Arnór Traustason på show och två mål inom loppet av bara ett par minuter.
En kvart in på den andra halvleken bytte MFF in Guillermo Molins. Några minuter senare ökade han på MFF-ledningen till 5-0.
Fler mål blev det inte, även om de heta chanserna var många.

Tränaren Uwe Rösler var förstås nöjd efter slutsignalen.
– Det var viktigt att vinna. Och vi fick inga fler skador. Vi gjorde fem mål, vilket också var viktigt. Det kan spela roll i slutet av säsongen.
Han gav nye Felix Beijmo chansen att spela från start och skickade en kvart före slutet in 17-årige Tim Prica, som därmed fick göra allsvensk debut.
– Båda gjorde oerhört bra i från sig. Felix har på kort tid anpassat sig väldigt bra och är redan en stor tillgång för oss. Och Tim förtjänade verkligen sitt inhopp.

För MFF var det viktigt att de tidigt lyckades punktera matchen. Nu väntar ju EL-kval två torsdagar i rad och däremellan en allsvensk seriefinal mot Djurgården.
– En extremt viktig vecka, konstaterade Markus Rosenberg, lagkaptenen som gjorde 2-0-målet.
– Därför var det skönt att vi tidigt fick ledningen och att vi lyckades avgöra tidigt. Vi kunde plocka ut Anders Christiansen, som stod på fem varningar och riskerade en avstängning mot Djurgården.
Extra nöjd med det snabba avgörandet var även backklippan Rasmus Bengtsson.

– Jag stod ju på två gula kort och kunde hålla igen lite på slutet för att inte riskera ännu en varning. Med tanke på de närmaste veckorna så var det skönt att bara kunna spela av de sista 30 minuterna. Efter 4-0 gick tankarna på kommande matcher, medgav Bengtsson.
Falkenbergs FF:s tränare Hasse Eklund lyfte på hatten för MFF.
– Klasskillnad. MFF var starkare och snabbare. Vi hade inte mycket att hämta.

Sportresultat

Sport i dag