Jimmy Eriksson.

Nürburgring nästa för Jimmy Eriksson

MOTORSPORT Jimmy Eriksson hade det minst sagt kämpigt på Zandvoort i den fjärde sammandrabbningen i ADAC GT Masters.
Redan nu till helgen jagar Tomelillaföraren revansch på anrika Nürburgring i de tyska Eifelbergen.

28-åringen tog banan i besittning redan under torsdagen för en dags förberedande tester i den Zakspeed-drivna Mercedes-AMG GT3 han delar med holländaren Jeroen Bleekemolen.
Därefter utspelar sig det ordinarie tävlingsprogrammet, med fri träning på fredag följt av dubbla uppsättningar kval och race på lördag och söndag.

– Det är några intensiva dagar i mästerskapet just nu, men det tycker jag bara känns skönt efter det långa sommaruppehållet vi hade, säger Eriksson i ett pressmeddelande från teamet.
– Bra att vi har en extra testdag. Vi behöver jobba på i första hand vår kval-setup, och det är där vårt stora fokus kommer att ligga. Vi vet att vi har bra fart i racen, men vi behöver starta längre fram om vi ska kunna dra nytta av det.

Under förra årets ADAC GT Masters-arrangemang på Nürburgring lyckades Mercedes-teamen bra.
Zakspeeds ena bil var bland de tio bästa i båda racen – en stark bedrift i ett av Europas tuffaste och största GT-mästerskap med över 30 bilar till start – medan systerstallet HTP vann ett av racen och blev tvåa i det andra.
– Nürburgring är en teknisk bana som passade Mercedes-bilen bra förra året, fortsätter Jimmy Eriksson.
– Det finns aldrig några garantier för att det ska se likadant ut i år, men förutsättningarna borde vara goda. Jag ser fram emot helgen och, återigen, att försöka förbättra våra kval så mycket som möjligt.
Skåningen ligger på 17:e plats i mästerskapstabellen.

Sportresultat

Sport i dag