Skånskans reporter testar picklade grönsaker gjorda av grönsaker som annars skulle kasserats. Foto: Stefan Sandström
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Edith Salminen, projektledare för Rädda Maten, visar upp ett broccolihuvud som börjat blomma. Men det är fullt ätligt fortfarande.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Matsvinnsfestivalen hade ett eget område på Gustav Adolfs torg.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Picklat matsvinn. Med en 1-2-3-lag kan lite ledsna grönsaker och rotfrukter få nytt liv.

Kasserad mat kan bli picklade smakbomber

Gustav Adolfs torg Varje svensk slänger eller häller årligen ut i snitt 45 kilo mat i soporna och slasken. Mycket helt i onödan.
Det vill Edith Salminen förändra. På Gustav Adolfs torg har hon och några kollegor en egen festival i festivalen – Matsvinnsfestivalen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Malmö Opera fyller 25 år. Har du sett någon opera i år?

Loading ... Loading ...

Webbkryss