En scen ur filmen Good boys. Foto: TT

Charmigt men håller inte hela vägen

Film/Recension

Good Boys
Regi: Gene Stupnitsky
I rollerna: Jacob Tremlbay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon, Midori Francis

Någon har uppenbarligen tyckt det var en genial idé att göra en Supersugen/Booksmart med mellanstadieelever istället för med hormonstinna tonåringar.
På något annat sätt kan man inte tolka det faktum att Good Boys fått se dagens ljus. Och inte mig emot. Egentligen. För Supersugen är en av de mest lyckade vulgärkomedier jag sett, och Booksmart kändes oväntat fräsch vid premiären tidigare i år.

Dessväre kan man inte säga något av detta om detta alster. Tanken må vara god, men det vore synd att påstå att manuset ransonerar med svordomarna och könsorden när skämten inte riktigt träffar humorväggen. Därför blir det hela också tjatigt i längden. Sedan må de tre gossarna i handlingens centrum vara duktiga och ha en hel del charm, det går liksom inte att komma ifrån. Men håller hela vägen gör det här tyvärr inte.
Vad går då Good Boys ut på? Tja, kort sagt handlar det om att gå på en kyssfest och lära sig något om denna läppgymnastik innan dess. Fast olyckligtvis går det ordentligt åt skogen när tolvåringarna Max, Lucas och Thor i kompisgänget The Bean Bags ska försöka spionera medelst den förstnämndes pappas drönare på ett tonårspar i hångeltagen.
I kölvattnet på detta lyckas de inte bara sabba nämnda drönare, utan också göra två coola tonårstjejer riktigt arga, få ett av föräldraparens sexdocka överkörd och hamna i köptagen hos studenter som handlar med knark för att få sidoinkomster.
Någonstans finns här också en sympatisk berättelse om vänskap, sammanhållning och att växa upp utan att ha mycket koll på särskilt mycket. Fast den befinner sig förstås mest i bakgrunden.
För det är den frispråkiga humorn och de galna slapsticken som regerar, och även om nu tjatighetsfaktorn är väl hög, så ska villigt erkännas att flinditon inte ska underskattas.
För visst har Good Boys sina goda (flabb)sidor, men med detta sagt är ojämnheten ändå en black om dess filmiska fot.

Good Boys
Regi: Gene Stupnitsky
I rollerna: Jacob Tremlbay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon, Midori Francis