Polis bevakar avspärrningarna runt området kring den plats utanför Markaryd där den 70-åriga man som varit anmäld försvunnen på lördagskvällen hittades död. Nu har två personer anhållits i sin frånvaro. Foto: Johan Nilsson / TT / Arkiv

Två personer efterlysta för mordet på Gert-Inge Bertinsson

Markaryd Två män i knappa 50-årsåldern har anhållits i sin utevaro, misstänkta för mord på Gert-Inge Bertinsson från Markaryd.

Under tisdagen anhölls två män i sin frånvaro, misstänkta för mord på Gert-Inge Bertinsson som försvann den 31 juli och sedan anträffades död den 10 augusti.

Det rör sig om två utländska medborgare i knappa 50-årsåldern, och de kommer under onsdagen att vid Växjö tingsrätt begäras häktade i sin utevaro. Polisen utesluter inte att fler personer kan komma att frihetsberövas längre fram.

Männen är misstänkta för mord, samt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. En av männen är också misstänkt för försök till kortbedrägeri efter att man försökt ta ut pengar på den mördade Gert-Inge Bertinssons bankkort. Detta uttagsförsök skedde den 5 augusti i Stockholm.

Texten uppdateras. 

Läs mer: