Drömläge för MFF i EL-kvalet

FOTBOLL 3-0-segern hemma mot bosniska HSK Zrinjski har gett Malmö FF ett drömläge att avancera till den sista omgången i Europa League-kvalet.
I kväll ska mötet stängas på bortaplan.

– Vi spelade i ett högt tempo hemma, och våra motståndare hade svårt att hinna med, konstaterade tränaren Uwe Rösler på onsdagens presskonferens enligt mff.se.
– Vårt största misstag vore att bara försöka spela av den här matchen. Vi måste ta oss an uppgiften på samma sätt som för en vecka sedan.

MFF-tränaren räknar dock med en helt annat motstånd på bortaplan.
– Även om vi vill spela på samma sätt som på Stadion tror jag inte att Zrinjski kommer tillåta oss att göra det. Förutsättningarna i morgon kommer att vara annorlunda. De kommer ha publiken på sin sida och det är ett helt annat klimat här än hemma i Sverige.
Lagkaptenen Markus Rosenberg är full av tillförsikt efter den övertygande insatsen hemma i Malmö.
– Det var ett perfekt resultat och en väldigt väl genomförd match. Att vi har 3-0 med oss från första matchen är naturligtvis tufft för dem. Nu gäller det för oss att inte tappa fokus.

Malmö FF tog med sig 20 spelare i truppen som på onsdagen reste till Bosnien-Hercegovina för returmatch i tredje kvalomgången till Europa League.
Norrmannen Jo Inge Berget är ljumskskadad och Franz Brorsson åkte inte med på grund av muskelbesvär.

Sportresultat

Sport i dag