Samuel Adrian leds ut skadad av planen i måndagens allsvenska match mellan Kalmar FF och Örebro SK på Guldfågeln Arena. Nu har det konstaterats att det rör sig om en korsbands- och ledbandsskada som kräver operation.Foto: Patric Söderström/TT/ Arkiv

Adrian missar resten av säsongen

FOTBOLL Säsongen är slut för 21-årige Samuel Adrian, Malmö FF-lånet i Kalmar FF.

Den skada som tvingade honom att lämna planen efter bara 24 minuters spel i måndagens allsvenska hemmamötet mot Örebro SK visade sig vara av det allvarliga slaget.
– Vi kan tyvärr meddela att Samuel Adrian har ådragit sig en främre korsbandsskada och en skada på inre ledbandet i knäet. Vi kommer inom kort att genomföra en operation och därefter väntar en längre rehabiliteringsperiod för Samuel, meddelar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson på Kalmar FF:s hemsida.
Den mördande mittfältskonkurrensen i Malmö FF fick den 21-årige Blentarps BK–produkten att anta utmaningen att spela för allsvenska konkurrenten Kalmar FF på lån. Efter fyra raka starter var Adrian på väg att på allvar växa in i den allsvenska kostymen.
Men i måndags var olyckan framme. Mittfältaren skadade knäet så illa att han inte kommer att kunna spela mer fotboll den här säsongen.
– Vi lider med Samuel och även för oss i Kalmar FF var det här ett väldigt tufft besked. Vi är väldigt nöjda med den här korta perioden som han har varit i föreningen. Han har verkligen bidragit både på och utanför planen som vi önskat. Nu är det fullt fokus för Samuel på hans operation och att ta sig tillbaka till fotbollsplanen och vi kommer stötta honom från Kalmar FF:s sida så mycket vi bara kan, säger Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson på klubbens hemsida.

Sportresultat

Sport i dag