Joel Eriksson hade det kämpigt under helgen. Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication
Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Uppförsbacke för Joel Eriksson

MOTORSPORT Tomelillaföraren Joel Eriksson fick se ännu en DTM-helg präglad av tekniska problem då mästerskapet gästade brittiska Brands Hatch för säsongens sjätte deltävling.

Eriksson hade en mycket tung helg på den tidigare formel 1-banan strax söder om London,.
BMW-föraren tvingades bryta söndagens avslutande race med ett misstänkt elektriskt fel och kom inte ens till start i det föregående lördagsheatet.
– En riktigt dålig helg. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga, konstaterade 21-åringen besviket i ett pressmeddelande.
– Vi upptäckte ett drivaxelproblem inför det första racet som vi inte lyckades få ordning på innan start, och i race 2 lade bilen helt enkelt av.
– Det kom helt utan förvarning – den bara dog. Vi misstänker att det är ett elfel. Tufft förstås, men det ligger utanför min kontroll och allt jag kan göra är att blicka framåt.
Joel Eriksson kom till Brands Hatch med en helt ny motor i sin BMW M4 DTM efter ett spektakulärt ras vid den föregående deltävlingen på holländska Assen
Men fortsatte alltså att förföljas av problem under en säsong som hittills kantats av liknande bekymmer även om det blivit två pallplatser.
– Klart att det är jobbigt, men jag vet att teamet gör allt som står i deras makt, fortsätter Tomelilasonen.
– Vi fortsätter att borra ner huvudet tillsammans och alla drar åt samma håll. Jag känner verkligen stödet. Vi kommer tillbaka.
Nästa DTM-deltävling äger rum på Lausitzring utanför Berlin om två veckor.

Sportresultat

Sport i dag