Jimmy Eriksson i aktion under helgens tävlingar på Zandvoort. Foto: AMG Customer Racing.

Tufft för Jimmy på Zandvoort

MOTORSPORT Jimmy Eriksson, från Tomelilla, och teamkamraten Jeroen Bleekemolen hölls tillbaka av två misslyckade tidskval vid helgens ADAC GT Masters-tävlingar på Zandvoort i Nederländerna.

Duon, som tävlar för Zakspeed-teamet i en Mercedes-AMG GT3, fick nöja sig med 13:e respektive 16:e plats efter att ha suttit fast i trafik från blygsamma startpositioner.
Bleekemolen tog hand om körningen i lördagens kval, men fick aldrig chansen att sätta någon representativ varvtid sedan teamet olyckligt förväxlat de däck på vilka holländaren skulle köra i ett kaotiskt och regndrabbat pass.
Från 28:e startruta gjorde Bleekemolen/Eriksson sedan ett starkt race på sin väg mot en poänggivande 13:e plats.

På söndagen var det därefter Jimmy Erikssons tur att kvala in bilen till det andra racet.
Den här gången kompromissades kvalet i stället av en frustrerande storm av omständigheter, där en blandning av trafik och olägliga gul- och rödflaggsavbrott resulterade i att skåningen körde in på 20:e plats.
I loppet kunde Eriksson/Bleekemolen sedan bara rätta sig i ledet och ta plats i mittfältskön. Man klassificerades till slut som 16:e ekipage.
– Helgen dikterades verkligen av kvalet. Det är frustrerande, vi har inte fått ett enda problemfritt kval i år, sa 28-åringen ett pressmeddelande.
– Alltid tufft när man startar så långt ner i fältet, men här på Zandvoort är det dessutom nästan omöjligt att köra om. Det enda vi egentligen kunde göra var att rätta oss i ledet och dra nytta av andras misstag, och det lyckades vi ganska bra med. .

Racen på Zandvoort vanns av Mirko Bortolotti/Christian Engelhart (Lamborghini, race 1) och Ricardo Feller/Dries Vanthoor (Audi, race 2).
Till helgen fortsätter tävlandet på tyska Nürburgring

Sportresultat

Sport i dag