Foto: Anders Wiklund / TT

Bekräftat: MFF lånar från Werder Bremen

Fotboll Malmö FF lånar förre Djurgårdaren Felix Beijmo från Werder Bremen. Transferbomben bekräftades under tisdagen av den tyska klubben och kort senare även av MFF.

Felix Beijmo, född 31 januari 1998, började i tidig ålder i IF Brommapojkarna där han tog sig fram genom ungdomslagen innan han skiftade till Djurgårdens IF i mars 2017. I Djurgården tillbringade han en och en halv säsong och spelade sammanlagt 37 allsvenska matcher innan han skrev ett långtidskontrakt med SV Werder Bremen i tyska Bundesliga.

– Det känns väldigt bra. Jag kommer till en förening som vill ge mig speltid samtidigt som jag vill ge tillbaka med fina prestationer. Allt har känts rätt från första sekunden, säger Felix Beijmo.

Felix Beijmo är spelklar till söndagens hemmamatch mot Falkenbergs FF och är även tillgänglig i ett eventuellt play-off till UEFA Europa League.

– Felix är en duktig spelare med meriter från ungdomslandslagen som kommer att hjälpa oss under hösten. Han är stark, löpvillig och bra i det offensiva spelet. Det är en spelare som kan täcka hela kanten. Positionen till höger är ansträngd med tätt matchande och där blir Felix en välkommen förstärkning, säger Daniel Andersson, sportchef.

– Malmö FF är en framgångsrik och välskött förening, en av de största i Norden. Alltid bra resultat och spel i Europa. En vinnarförening med vinnarmentalitet, vilket stämmer överens med min karaktär, säger Felix Beijmo.

Läs mer:

Sportresultat

Sport i dag