Henrik Knudsen byter IFK Ystad mot Ystads IF i första hand fram till december. Foto: Jonny Nilsson/arkiv

Doder skadad – YIF värvar från IFK Ystad

HANDBOLL Dalibor Doder har ådragit sig en fraktur i tummen och en längre tids rehab väntar.
Med anledning av det har Ystads IF i stället värvat förre IFK Ystad-spelaren Henrik Knudsen.

I torsdagens träningsmatch mot GOG åkte stjärnvärvningen Dalibor Doder på en olycklig tumskada och YIF meddelar att åtta till tio veckors rehab nu väntar.
För att stärka upp har man valt att med omedelbar verkan plocka in Henrik Knudsen, som var IFK:are fram tills han la av efter förra säsongen.
– Självklart tycker jag väldigt synd om Dado och det är ett stort avbräck för oss och även jobbigt för Dado som verkligen kommit in i gruppen och verkade heltänd inför uppgiften. Samtidigt är jag väldigt glad över att vi lyckats landa Henrik Knudsen så pass snabbt och smidigt som detta gått och ser fram emot att få se Henrik i vit tröja åtminstone fram till sista matchen i december, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i YIF.

– Henrik är en väldigt rutinerad spelare med många års erfarenhet, så han ersätter Dado på ett perfekt sätt.
Jerry Hallbäck, huvudtränare är nöjd med förstärkningen:
– I och med Dalibor Doders skada, samt att Jonathan Svensson fortfarande är skadad, känns det väldigt bra att så här snabbt kunna få in Henrik Knudsen. Knudsen kommer tillföra rutin och erfarenhet samt hans spelskicklighet gör det enkelt att sätta in honom i vårt spel. Vi hälsar Henrik välkommen in i laget!
Själv ser Henrik Knudsen fram emot utmaningen och hoppas att IFK-supportrarna förstår honom:
– Det är viktigt för mig att spelare, ledare och inte minst alla fans, i både IFK och YIF, förstår att jag i 15 år har varit professionell handbollsspelare, vilket innebär nya utmaningar, en extrem vilja till att alltid vilja göra sitt bästa, och inte minst vid klubbyte. Detta är ett jobb för mig, och när man får chansen att få avsluta sin karriär (igen) med spelare som Kim Andersson och de andra, då finns det inte så mycket att fundera över.

– Trots den tråkiga händelsen med Dalibor Doder som gav mig denna chans, vill jag ändå tacka alla i Ystads IF som tror på mig. De första två veckorna kommer säkert bli tuffa, med hårt arbete och träningsvärk i hela kroppen. Men när säsongen är igång och jag står på plan, då skall det bli fantastisk att få spela handboll igen.
– Fast kontraktet bara är till jul hoppas jag att kunna bidra med erfarenhet och ledarskap som laget kan ta med sig hela säsongen. Och jag kan med glädje och stolthet säga att det skall bli kul att bli proffs igen i en så stor klubb som Ystads IF.

Sportresultat

Sport i dag