Olivia Marghit gillar att vara på Malmöfestivalen. FOTO: CLAES HALL

Dagens festivalbesökare

Varför är du på festivalen?
Jag är här för att träffa några kompisar. Vi ska ladda för att lyssna på konserten med de kritikerrosade Junior Brielle, som spelar på Gustav Adolfs torg ikväll.
– Det är fjärde gången i år som jag ska lyssna på de två bröderna David och Gabriel Röhdin från Brunflo, som spelar härlig elektropop. Vi är ute i god tid ikväll för att få bra platser.

Vad är det bästa respektive sämsta med festivalen?
Det bästa är att allt är gratis. Som att lyssna på all spännande musik som visar på att Malmö är en mångkulturell stad. Sen är det kul att det finns så mycket olika maträtter att prova på. Fast bäst smakar nog Langos.
Det sämsta var festivalen ifjol när det var några killar som tafsade på mig och min kompis. Som tur var sa hon ifrån till dem. Vi kontaktade aldrig några vakter för att berätta vad som hände.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
Mitt bästa festivalminne var när rapparen Silvana Imam uppträdde på Stora scenen på festivalen ifjol.
– Jag är uppväxt med Malmöfestivalerna och kommer ihåg mina första, då jag sprang runt och tittade på alla fina ballonger. Fast mina föräldrar ville inte att vi skulle köpa någon. De flyger bara iväg, sa de.

Vad skulle du göra om du var festivalgeneral?
Jag skulle egentligen inte vilja ändra på så mycket. Möjligtvis bjuda in den engelska artisten Rex Orange County. Han spelade på musikfestivalen Way Out West i förra veckan och det var härlig countrymusik. Sen skulle jag förstås boka in Junior Brielle nästa år också.

Dagens fråga

Har du märkt av att det finns fler poliser i Malmö denna veckan?

Loading ... Loading ...