Felix Beijmo är klar för MFF. Foto: Anders Wiklund/TT/arkiv

Bekräftat: MFF lånar från Werder Bremen

FOTBOLL Malmö FF lånar förre Djurgårdaren Felix Beijmo från Werder Bremen. Transferbomben bekräftades under tisdagen av den tyska klubben och kort senare även av MFF.

Den 21-årige försvarsspelaren lånas in från tyska SV Werder Bremen i ett avtal som gäller året ut.
– Felix är en duktig spelare med meriter från ungdomslandslagen som kommer att hjälpa oss under hösten. Han är stark, löpvillig och bra i det offensiva spelet. Det är en spelare som kan täcka hela kanten. Positionen till höger är ansträngd med tätt matchande och där blir Felix en välkommen förstärkning., förklarar MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.
Felix Beijmo spelade sammanlagt 37 allsvenska matcher innan han skrev ett långtidskontrakt med SV Werder Bremen i tyska Bundesliga. Med landskamper på U17 – U19- och U21-nivå för Sverige har han också samlat på sig internationell erfarenhet utanför klubbfotbollen.
Beijmo är spelklar till söndagens hemmamatch mot Falkenbergs FF och är även tillgänglig i ett eventuellt play-off till UEFA Europa League.
– Det känns väldigt bra. Jag kommer till en förening som vill ge mig speltid samtidigt som jag vill ge tillbaka med fina prestationer. Jag har haft en bra dialog med sportchefen och tränaren och allt har känts rätt från första sekunden, kommenterar Felix Beijmo själv.
– Malmö FF är en framgångsrik och välskött förening, en av de största i Norden. Alltid bra resultat och spel i Europa. En vinnarförening med vinnarmentalitet, vilket stämmer överens med min karaktär.

Sportresultat

Sport i dag