22-åring har nu polisanmält misshandel

Svedala
Den 22-årige man som i lördagsnatt klockan 01.45 misshandlades av flera okända män i centrala Svedala gjorde på måndagens eftermiddag en polisanmälan.

– Det är jätteviktigt för oss poliser. Vi vill veta för att se mönster och fokusera på rätt insatser, säger Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson, som nu tagit del av 22-åringens polisanmälan.
Som Skånskan berättat tidigare saknade polisen anmälan om misshandeln efter helgen, men den diskuterades häftigt på sociala medier av upprörda Svedalabor.

22-åringens föräldrar har nu övertalat sonen att polisanmäla vad som rubriceras som misshandel. Till tidningen skriver en av föräldrarna ”Han tyckte från början inte det var lönt för att han aldrig skulle kunna identifiera dem”.
Enligt anmälan ska 22-åringen då han befann sig på Kyrkogatan natten mot söndagen ha hoppats på av flera okända gärningspersoner som både sparkade och slog honom.

Gärningspersonerna som försvann från platsen ska aldrig ha stulit 22-åringens mobil och andra tillhörigheter, men lämnat honom mörbultad på platsen med sår och skador i ansiktet.
– En anmälan ger ju oss en chans i alla fall. Vi har möten varje vecka om var vi ska lägga vårt fokus. Kanske är det så att vi ska titta på var gäng samlas, kanske har det under en period varit mycket skadegörelse på skolor, säger Jan-Ingvar Nilsson som exempel.

Han hänvisar till vikten av en direkt kontakt med polisen. Det finns formulär via nätet att fylla i, men bäst anser han är att larma i stunden när något händer eller om möjligt gå in på en polisstation i efterhand.
– Om man får berätta för någon kan man ställa följdfrågor och det kommer fram mer detaljer. Viktigast är i alla fall att anmäla så polisen åtminstone ges en chans.

Dagens fråga

Är du rädd för att åka utomlands på grund av Coronaviruset?

Loading ... Loading ...