Polisen har flera gånger den senaste veckan larmats till Vellinge tätort efter rån mot unga män. Fot: Hasse Holmberg /SCANPIX

Flera utsatta för rån – två män häktade

VELLINGE Två misstänkta 20-åringar häktades på måndagen misstänkta för flera rån i Vellinge i torsdags kväll.
Men ännu är ingen gripen för det rån och misshandel av en 22-åring från Höllviken som skedde på Cirkel K i Vellinge i lördags.

En polispatrull kallades till akuten vid Skånes universitetssjukhus i Malmö på lördagskvällen. Där befann sig en skadad 22-åring från Höllviken som berättade att han utsatts för ett rån.
Mannen ska ha befunnit sig vid Cirkel K på Falsterbovägen i Vellinge då han flera misstänkta gärningspersoner misshandlades och rånades.

22-åringen misshandlades så allvarligt med framför allt skador mot huvud och ansikte att han fördes till sjukhus för vård.
– Han har inte fått livshotande skador och vi kunde prata med honom på sjukhuset. Vi har fått intrycket att målsäganden och gärningspersonerna känner varandra, men vi har ännu inte kunnat få fram uppgifter om exakt vem de är, säger Magnus Nilsson, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.

Vid rånet på bensinstationen ska den eller de okända gärningspersonerna tilltvingat sig 22-åringens jacka, kredit- och busskort samt hans airpods.
– Vi behöver målsägandens medverkan för att komma vidare med det här rånet som verkar handla om en skuld som skulle krävas in. Av oklar anledning är det i bland kan det vara så att alla inte riktigt vill hjälpa till, säger Magnus Nilsson.

Han håller även i förundersökningen gällande de rån som flera 14-åriga pojkar utsattes för i Vellinge i torsdags kväll. Som Skånskan berättat tidigare kunde två misstänkta gärningsmän, en 20-åring från Hjärup och en jämngammal från Limhamn, redan samma kväll gripas misstänkta för brotten.

Båda männen anhölls senare misstänkta för rånen mot 14-åringarna som samtliga ska ha blivit avtvingade bland annat klädesplagg samt mobiler då de befann sig i centrala Vellinge. En av pojkarnas pappa larmade polisen då han fick höra vad som skett.
– Gärningspersonerna ska ha kommit till Vellinge i bil. Om de känner någon i Vellinge eller kört dit enbart för att letat efter rånoffer vet jag inte. Det jag vet är att det finns en tredje misstänkt gärningsperson, men han är fortfarande på fri fot, säger Magnus Nilsson,

20-åringen från Hjärup är även misstänkt för övergrepp i rättssak då han i samband med rånen ska ha hotat ett eller flera av rånoffren om att hålla tyst om vad de utsatts för.
Efter begäran av vice chefsåklagare Anna Palmqvist att Malmö tingsrätt häktas 20-åringarna med hänvisning att det finns risk för att den misstänkte försvårar utredningen genom att undanröja bevis.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/08/12/ran-aven-i-svedala-utan-anmalan/"]

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...