Äldre blev inte telefonlurade

Hjärup

Två äldre råkade ut för bedrägeriförsök på telefon på lördagen. Vid 10-tiden blev en 70-årig kvinna uppringd av en person som sa han var polis och ringde med anledning av att hennes konto blivit utsatt för något brottsligt, som polisen sedan avstyrt. Nu ville ”polismannen” att hon skulle logga in på sitt bankid för att få till en återställning.
Kvinnan anade oro och lade på och kontaktade banken. Inget otillbörligt hade hänt med hennes konto. Det hela är nu rubricerat som försök till bedrägeri och föregivande av allmän ställning.
Vid tretiden på eftermiddagen blev en man uppringd av någon som sa sig företräda ett kreditföretag. Vid anmodan att legitimera sig via bankid ifrågasatte mannen det hela. Uppringaren lade då på luren. En polisanmälan har upprättats om försök till bedrägeri.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

  • Ja (61%, 262 Röster)
  • Nej (39%, 170 Röster)

Antal röster: 432

Loading ... Loading ...