Arnór Traustason är tillbaka i MFF-truppen. Foto: TT

Traustasson åter i truppen

FOTBOLL Tre raka oavgjorda matcher i Allsvenskan och tappad serieledning. När Malmö FF gästar Hisingen för att spela mot BK Häcken i morgon behövs tre poäng.

Den övertygande insatsen mot HSK Zrinjski i torsdags är lagd till handlingarna. Nu gäller det för MFF att göra en ny stark pretsation i en inte särskilt lätt bortamatch.
– Det är en tuff match imorgon och det är viktigt att vi är redo både fysiskt och mentalt. Vi spelade oavgjort i april och förväntar oss en liknande match imorgon. Vi behöver upprätthålla den nivå som vi hade i torsdags och spela med samma intensitet och styrka, förklarar MFF-tränaren Uwe Rösler för MFF:s hemsida.

Häcken matchade liksom MFF i Europa League-kvalet. Åkte visserligen ut, men det var också mot ett riktigt tufft motstånd i form av AZ Alkmaar. I Allsvenskan har Häcken däremot tre segrar på de fyra senaste matcherna och Uwe Rösler förväntar sig en tuff utmaning.
– Häcken är Häcken, vi vet hur de spelar. De spelar bra fotboll och det är deras sista chans att komma upp i toppstriden så vi förväntar oss en tuff match.
Men han är samtidigt nöjd med var han har sitt eget lag och hur spelet utvecklats på sistone:
– Vi har arbetat hårt, analyserat vårt spel och kollat tillbaka på hur vi spelade mot Chelsea för att komma tillbaka till den nivån. I torsdags vann vi mycket boll på bra ytor och hade närmare 700 passningar, det är så vi vill spela.

Glädjande nog är Arnór Traustason tillbaka i truppen efter sin frånvaroperiod på grund av rehab efter skada.
MFF får dock klara sig utan Eric Larsson som är avstängd efter tre gula kort . Dessutom vilas Rasmus Bengtsson, som gjort mål i de tre senaste Europamatcherna, för att vara fräsch inför returen i Europa League nästa vecka.
MFF tar med sig följande trupp till Hisingen: Melicharek, Knudsen, Safari, Rieks, Lewicki, Bachirou, Traustason, Rosenberg, Molins, Christiansen, Gall, Rakip, Innocent, Antonsson, Nielsen, Dahlin, Brorsson, Berget, Prica.

Sportresultat

Sport i dag