Imenella. Foto: Jörgen Johansson
Imenella. Foto: Jörgen Johansson
Foto: Jörgen Johansson

En erfaren nykomling

Recension

IMENELLA
Gustavscenen, Malmöfestivalen
Fredag 9 augusti
Betyg: 3

En blytung bas pumpar ut över Gustav Adolfs torg samtidigt som Grus i Dojjan underhåller på Stortorgets kräftskiva.

Fyra dansare i grönt och framför dem Imen Kalsan ”Imenella” Mohamed. Hon är en relativ nykomling som rappare och sångerska men här snabbt gjort ett avtryck. En ep och några singelspår och samarbeten är vad som finns på Spotify än så länge men torget är packat och hennes pondus är självklar. Hon vet att äga scenen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att hon har en bakgrund som professionell dansare och koreograf.

Låten Chagga slog ned som något av en bomb efter hennes framträdande på P3 Guld och hennes vers på Linnea Henrikssons Småtjejer gjorde även den avtryck. Det politiska sitter självklart i hennes texter utan att kännas plakatviftande. Det handlar om saker som att alla ska ha åsikter om man har själ, shorts eller kort kjol, säger hon från scenen.

”Det handlar om representation” sa den somaliskfödda och i Gävle och Tensta uppväxta rapparen i en intervju nyligen.Att det är en välbehövlig representation råder ingen tvekan om av gensvaret från publiken. Allsången under Chagga ljuder stark över torget och dagsfärska singeln Fantasifull har uppenbarligen redan hittat hem.
Samtidigt är det uppenbart att hon är färsk som artist. Efter bara en knapp halvtimma är det hela över. Det kan kännas lite snålt men å andra sidan är det bättre att lämna sin publik med en önskan efter mer när låtmaterialet inte räcker till för en längre spelning.

IMENELLA
Gustavscenen, Malmöfestivalen
Fredag 9 augusti
Betyg: 3