Bibliotek för sport och fritid öppnar

lund I höst öppnar Fritidsbanken i Lund. Där kommer det att finnas möjlighet att låna sport- och fritidsutrustning i upp till två veckor.
Nu ber de allmänheten att skänka sin använda utrustning till verksamheten.

Fritidsbanken är en nationell organisation som finns i bland annat Malmö och Trelleborg.
Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek där man lånar sport- och fritidsutrustning istället för böcker.
Vem som helst kommer att ha möjligheten att låna skidor, bollar, klubbor, spel och så vidare, i upp till 14 dagar.
– Det har funnits tankar och önskemål om att starta Fritidsbanken länge. Det är i linje med LundaEko målen om vad vi kastar, återanvänder och så vidare. Detta ger fler möjligheten att ha en aktiv fritid och det ligger rätt i tiden, säger Ellen Isaksson, koordinator, Fritidsbanken Lund.

Omkring 2 000 artiklar måste samlas in före Fritidsbanken kan öppna, därför pågår just nu en insamling av sport- och fritidsutrustning runt om i kommunen.

Fritidsbanken ber allmänheten att skänka sin använda utrustning så att fler ges möjligheten att utöva en mer aktiv fritid.
– Vi behöver allt! Men kanske främst saker till vinteraktiviteter så som skridskor och skidor. Och då kan man ha skidglasögon, hjälm och skydd i åtanke. Sen behöver vi sällskapsspel, inlines, kickbikes, bollar, skor, tält, stormkök, liggunderlag och så vidare.
Har man utrustning som ligger hemma och dammar kan man lämna det till Fritidsbanken via återvinningscentralen på Gunnesbo och Gastelyckan samt Söderlyckans skateboardpark i Stadsparken.
– När vi har fått in basutbudet, utrustning till olika idrotter, olika storlekar och sysselsättningar, ja när vi har en bra grund, då kan vi öppna verksamheten. Vår preliminära plan är att ha ett evenemang på Kulturnatten och en officiell invigning i oktober.
Hanna Svanberg

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tror du på ett liv efter detta?

Loading ... Loading ...