Sören Rieks fick jubla efter att ha punkterat matchen helt med sitt 3-0 mot Zrinjski i matchens slutskede.8Foto: Andreas Hillergren/TT
Anders Christiansen sprang in 2-0. Foto: Andreas Hillergren/TT
Guillermo Molins gjorde en bra match. 8Foto: Andreas Hillergren/TT

Fördel MFF i Europakvalet

FOTBOLL Det ser ljust ut för Malmö FF i Europa League-kvalet mot Zrinjski efter solklara 3-0 på hemmaplan.

Malmö FF hade inga som helst problem med att besegra bosniska Zrinjski Mostar hemma på Stadion och 3-0 är ett mycket bra resultat att ha med inför bortamatchen nästa vecka. Tre gjorde framåt – inget insläppt på hemmaplan.
– Vår bästa match efter sommaruppehållet. Vi hade tränat på några saker på sistone och spelarna utförde det vi pratat om och tränat på mycket bra, sa MFF-tränaren Uwe Rösler efter matchen

MFF radade upp chanserna i den första halvleken och det kändes som om det bara var en fråga om när målet skulle komma.
Efter 24 minuter missade Markus Rosenberg, i obalans, helt öppet mål från några meters håll. I 35:e minuten dundrade Jo Inge Berget på rena missilen i straffområdet, men inte bättre än att målvakten kunde stå i vägen.
Å andra sidan hade faktiskt Zrinjski också en toppchans att ta ledningen i matchen på en kontring när Miljan Govedarica löpte sig fri, från misstänkt offsideposition, men stressades av en utrusande Johan Dahlin och sköt högt över.

Gästerna inledde matchen mycket defensivt men MFF sågade sig igenom försvaret med snabb rörelse och högt bolltempo och hemmalagets höga press störde också gästerna från att bygga upp något effektivt anfallsspel.
Till slut kom också ledningsmålet, i en tilltrasslad situation efter hörna i gästernas straffområde var Rasmus Bengtsson sist på bollen och kunde trycka in 1-0.
Zrinjski lyfte upp sitt spel efter baklängesmålet, men förmådde inte skapa något riktigt farligt.
I den andra halvleken var det MFF som fortsatte dominera. Sören Rieks var nära 2-0 redan i den 58:e minuten när han sköt tätt över – men målet kom i stället tio minuter senare efter en briljant djupledsaktion i straffområdet av Anders Christiansen.
Det var emellertid inte klart där. Efter 74 minuters spel snappade Sören Rieks upp en målvaktsretur och kunde pricka in 3-0 från snäv vinkel.

Zrinjski bygger mycket på kontringsspel och förmådde inte skapa något eget tryck när det behövdes mot slutet av matchen. I stället kunde hemmalaget effektiv spela av matchen.
I den 78:e minuten bytte MFF-tränaren Uwe Rösler ut Guillermo Molins, som startat på topp bredvid Markus Rosenberg, mot den från start bänkade Marcus Antonsson. Dessutom ersattes Jo Inge Berget av Franz Brorsson och så småningom fick även Bonke Innocent speltid på Anders Christiansens bekostnad. Matchen var redan vunnen och stängd.
– Men det är bara halvtid i dubbelmötet. Det kommer att bli en helt annan match i helt andra förhållanden nästa vecka, varnade Uwe Rösler som inte ville ta ut något avancemang i förskott.

Läs mer:

Sportresultat

Sport i dag