Allvarligt sprängdåd i Landskrona

Våldskriminaliteten flyttar fram gränserna i vårt samhälle. Vi har sett vid ett flertal tillfällen hur polisstationer angrips. Samma gäller socialkontor som utsatts för flera bombhot och även sprängningar till exempel i Trelleborg.
I går var det kommunhuset i Landskrona som utsattes för ett sprängattentat. En sprängladdning detonerade som orsakade betydande förödelse.
Ännu vet inte polisen vem eller vilka som är skyldiga. Möjligen kan sprängningen vara ett svar på polisens ökade insatser mot kriminella grupperingar. För några dagar sedan skedde en sprängning mot polishuset i Svalöv. Även polisstationer i Malmö och Helsingborg har attackerats även om det var en tid sedan. Slutsatsen som kan dras är att de kriminella blir både fräckare och våldsammare men också hämndlystna och kalkylerar med att risken att gripas och dömas är liten.
Landskrona har varit en kommun som brottats med stora sociala problem och gängkriminalitet. Men det är också en kommun som under ledning av kommunalrådet Torkild Strandberg i samverkan med bland annat polisen drivit ett framgångsrikt arbete på att få ner brottsligheten och göra Landskrona till en attraktiv stad att bo och arbeta i. Desto viktigare är det att försöka få fast den eller de som låg bakom attentatet mot polishuset och kunna behålla bilden av att Landskrona är på rätt väg.

Dagens fråga

Öppnar du ytterdörren för okända?

Loading ... Loading ...