Anders Christiansen är positiv inför MFF:s utmaningar i Europa League och Allsvenskan. Foto: TT

”AC” väljer att se det halvfulla glaset

MFF har haft det tufft reultatmässigt på sistone, men inför Europa League-kvalet mot Zrinjski valde Anders Christiansen att prata om ”...det halvfulla glaset i stället för det halvtomma”.

– Jag känner bara positiv energi. Vi är i en bra situation med toppstrid i allsvenskan och kval i Europa. Det är många som hade velat vara i vårt läge, sa ”AC” i samband med onsdagens presskonferens.
Han fick medhåll av sin tränare.
– Jag räknar med att alla ser möjligheterna nu. Vi har inget att förlora, vi har tappat serieledningen i allsvenskan, men vi har spännande utmaningar framför oss och jag vill se att alla är sugna nu och att vi kan uppnå samma lagkänsla som förra året, sa Uwe Rösler som också höll ett bradtal för sin försvarsspelare Lasse Nielsen.
– När han blev utbytt senast pushade han på alla sina lagkamrater och önskade även sin motståndare lycka till och stöttade sedan laget allt han kunde. Det är så modernt ledarskap i fotboll ska se ut, men det blir allt mer sällsynt numera.

Vad gäller motståndarlaget Zrinjski varnade han mest för en stark defensiv:
– De försvarar lågt och är mycket bra på det, jag är imponerad av deras försvars- och kontringsspel. Vi vill ha bollen, men måste ha mycket tålamod. Över tid blir det svårt för motståndaren att stå emot och om vi gör rätt saker hela tiden kommer våra chanser att öka ju längre matchen går.
– Men det är en stor utmaning. Det här laget kommer att ställa svåra frågor till oss. Jag tror att vi kan svara på dem, men det finns inga garantier.

Uwe Rösler pratade också om att de åtta matcher man har framför sig nu innan nästa landslagsuppehåll är mycket viktiga.
– Efter att vi spelat dem vet vi var vi står, i allsvenskan och i Europa. Om vi kommer igenom den perioden på ett bra sätt så har vi goda chanser till en riktigt bra säsong.
– Vi har tuffa matcher i Europa framför oss, men vi vill gärna vinna i allsvenskan också, sa Anders Christiansen.
På spelarfronten finns det, enligt Rösler, några osäkerhetsmoment. Men han ville inte speicificera vilka det är. Däremot står det klart att Johan Dahlin är tillbaka i laget.
Publikmässigt ser det ut att bli bra tryck på Stadion. På onsdagskvällen hade 13500 biljetter sålts och prognosen var upp emot 17000. I så fall ett svenskt rekord vad gäller kval i Europa.

Läs mer:

Sportresultat

Sport i dag